2017-02-13 10:54:36

Pale u školskoj knjižnici

Učenici 1. razreda PŠ Oklaj družili su se sa dječakom Palom u školskoj knjižnici. Riječ je naravno o knjizi Pale sam na svijetu, danskog pisca Jensa Siggaarda.

Tijekom svog boravka u školskoj knjižnici učenici su pogledali projekciju kratkog filma u kojoj knjigu Pale sam na svijetu čita glumac Boris Miholjević, okušali se u kratkom kvizu o onome što su pročitali, poslušali i pogledali i na kraju izradili straničnike sa ilustracijama najdražeg dijela priče o zgodama dječaka Pale.

Učenici su kroz ove tri aktivnosti doznali kako se osjećao Pale kad je shvatio da je sam na svijetu, što je sve radio, tko mu je nedostajao i što je na kraju priče zaključio. Pokušali su zamisliti kako bi to bilo da su oni ostali sami na svijetu, što bi htjeli raditi i kako bi se osjećali. Na kraju su zaključili isto što i dječak Pale da ne bi voljeli biti sami na svijetu i da je lijepo oko sebe imati svoje roditelje, prijatelje i drage ljude zbog kojih se ne osjećamo usamljeno i koji naše živote čine ljepšima i sretnijima.

 

 


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš