2016-10-13 17:03:02

Eko priča naše škole

U suradnji s gospođom Snježanom Duvančić, agronomom, fitoterapeutom i ujedno asistenticom u nastavi danas su u našoj školi održani radionica izrade snjegovića i eko predavanje o kompostiranju.

Učenici 7.razreda su od starih pamučnih majica, lavande, dugimića, konca,... izrađivali mirisne snjegoviće. Svi materijali su trebali završiti u košu za smeće, ali zbog vrijednih ruku naših učenika su pretvoreni u prekrasne i mirisne uporabne predmete.

Gospođa Duvančić je također učenicima od 1.- 4.razreda pokazala i objasnila što je komposter i kako sami možemo proizvesti humus za naš školski vrt. Ovom prilikom smo na dar dobili komposter. Učenici su kroz kratko predavanje i praktičan dio naučili gdje treba smjestiti komposter, što ide prvo na dno a što dalje. Naučili smo što smijemo a što ne smijemo odlagati u komposter.

Smijemo odlagati: biljke i lišće gotovo svih stabala,travu, razne korove, otpatke povrća i voća, kartonske ambalaže za jaja, ljuske jaja,... Ne smijemo stavljati: lišće hrasta i oraha, novine, kore citrusa i kore banane i stari kruh.

Svi učenici i učitelji su pozvani da sav biotpad koji može ići u komposter donesu i stave u komposter. Za 2 tjedna ćemo provjeriti kako napreduje ciklus nastanka humusa.


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš