2016-02-11 14:06:00

Maškare u PŠ Drinovci

    Pokladnim utorkom završena je vladavina maškara u PŠ Drinovci. Zadnji dan svoje vlasti maškare su obilježile šarenilom, plesom i veseljem. 

Prije nego što su vratili ključeve škole nastavnicima, školski prostor su iskoristili za ples, igru i odabir najbolje maškarane skupine. Učenici su sa svojim nastavnicima danima izrađivali kostime sa željom da baš njihov razred osvoji prvo mjesto. Shvatili su učenici kako je posao odlično obavljen tek kad ih pod maskama razrednici nisu prepoznali.

 

Kakve bi to maškare bile bez naših najdražih gosta, vrtićana, koji su se ove godine pobrinuli da nitko gladan kući ne ode. Vesele kriške pizze plesale su i veselile se uz „Pizza song“.

 

Šarolika skupina prvaša i drugaša pokazali su kako dvokorak može plesati baka s princom i vila sa zecom. 

 

Dašak ljeta u ovoj hladnoj zimi donijeli su naši mornari iz trećeg razreda. More se ljuljuškalo taman koliko je trebalo kako bi kapetan broda uspješno doplovio na našu zabavu. 

 

Bez njih hrvatski sportaši ne bi medalje lako osvajali. Oni su četvrtaši vatrenog srca. Odjeveni u  najpoznatije kockice na svijetu sa zastavom u ruci navijali su na sav glas za svaki uspjeh naš. 

 

Gdje su klaunovi, tu je smijeh. Naši petaši u šarenom odijelu, plave, roze i zelene kose te crvenog nosića spretno su izvodili različite akrobacije.

 

Farmeri puno posla imaju, ali za zabavu se uvijek vremena nađe. Šestaši su nas poslu poučili, ali i plesom zabavili.

 

Prevalili su dug put kako bi donijeli dašak afričke kulture. Tamne puti, ali šarenih oprava uz ritmove pjesme Waka Waka sedmaši su pokazali svoje umijeće u plesu.

 

Osmaši se ove godine iza maske nisu krili. Njihov zadatak je bio da zabave mlado i staro. Organizirali su igre razne, izabrali pobjedničku masku, rekli koju na račun nastavnika i na kraju Krnji presudili. 

 

Najbolju masku nije bilo lako odabrati, ali sud osmog razreda sljedeću odluku je donio: treće mjesto pripalo je farmerima, drugo klaunovima, a prvo Afrikancima. Maske su slatkišima nagradili, a Krnju vatrom kaznili i od zla nas oslobodili. 

 

Pripemila: nastavnica Anita Đidara


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš