2020-06-25 10:51:22

Hodogram za upis u srednju školu

U nastavku su detaljne upute o upisu u srednju školu za učenike osmih razreda. Potrebno se pridržavati navedenih termina i uputa.

HODOGRAM AKTIVNOSTI ZA UPIS U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

u šk.god 2020./2021.

 

Početak prijava u sustav upisi.hr je 1.6.2020. (potrebno je provjeriti ispravnost ocjena i osobnih podataka)

 

Rok za dostavu dokumentacije za učenike koji imaju pravo na dodatne bodove je do 13.7.2020. (dokumentaciju dostaviti razredniku/ci).

 

Početak prijava obrazovnih programa u sustavu upisi.hr počinje 8.7.2020. i traje do 22.7.2020.

 

Podjela svjedodžbi učenicima 8.-ih razreda održat će se 13.7.2020. (ponedjeljak) prema sljedećem rasporedu:                                     8.a u 8.00 sati.,  8.b u 9.15,     8.c u 10.30.  u školi u Drnišu. 

Istog dana u područnim školama održat će se podjela svjedodžbi učenicima 8. –ih razreda područnih škola i to:

Drinovci u 8.00 sati, Gradac u 8.00 sati, Oklaj u 8.30 sati.

Učenici su dužni donijeti tog dana korisničko ime, lozinku i PIN za ulaz u sustav upisi.hr kako bi zajedno s razrednikom pojedinačno ušli u sustav i provjerili ispravnost svih podataka. Tek nakon provjere ispravnosti podataka, učenici mogu preuzeti svjedodžbu.

Prijevoz učenicima tog dana nije organiziran.

 

Završetak prijave obrazovnih programa je 22.7.2020. te početak ispisa prijavnica.

 

Zaprimanje potpisanih prijavnica ove školske godine prema uputama MZO može se obaviti na dva načina:

** Isprintati prijavnicu kući, potpisati od strane roditelja i učenika te skeniranu poslati razredniku na e-mail adresu. Navedeno je potrebno učiniti  22.7.2020. (srijeda). Nakon 12.00 sati je moguć ispis prijavnica iz sustava.

** Ukoliko učenici nisu u mogućnosti isprintati prijavnicu i istu poslati mailom razredniku, trebaju doći u matičnu školu 23. srpnja 2020. (četvrtak). Razrednici će prijavnicu isprintati u školi, a potpisati roditelj i učenik u školi prema sljedećem rasporedu: 8.a u 8.00 sati8.b u 9.00 sati, 8.c u 10.00 sati

PŠ DRINOVCI u 8.00 sati, PŠ Gradac u 8.30 sati, PŠ OKLAJ u 9.00 sati (također u matičnoj školi

Prisustvo jednog roditelja i učenika je obvezno!

 

Objava konačnih ljestvica poretka je 25.7.2020.

 

27.7. – 31.7.2020. Dostava potpisanog obrasca o upisu u I. razred srednje škole (upisnice) u srednju školu u koju se učenik upisao. Upisnicu učenik treba isprintati sam (kući) iz sustava upisi.hr te potpisati učenik i roditelj. Potpisanu upisnicu treba odnijeti u srednju školu ili skenirati i poslati na predviđeni e-mail srednje škole.  Točne termine upisa i potrebnu dokumentaciju potrebno je pratiti na web stranicama srednje škole koju ste upisali.

 

Na web stranici naše škole nalaze se sve upute i dokumenti važni za upis u srednju školu.

Za sva pitanja i nejasnoće učenici se mogu javiti svojim razrednicima ili članovima stručne službe škole na tel: 886 039 ili osobno u matičnoj školi svaki dan od 8 - 12 sati.

NAPOMENE

- POTVRDA ŠKOLSKE MEDICINE (školske liječnice). Učenici kojima je potrebna potvrda školskog liječnika za upis u srednju školu mogu istu naručiti od 14.07.2020. telefonom na broj 217 408 te preuzeti po dogovoru u ambulanti u Šibeniku, u Domu zdravlja, prva vrata lijevo od glavnog ulaza (zbog nedostatka liječnika i prevelike gužve koja se stvara na sam dan upisa u srednju školu, poželjno je potvrdu preuzeti ranije)

- POTVRDA MEDICINE RADA (pregled specijaliste medicine rada). Ukoliko je učeniku potrebna potvrda Medicine rada tada je za pregled na medicini rada potrebno donijeti liječničku potvrdu od svog obiteljskog liječnika (pedijatra). Medicina rada se nalazi na trećem katu na Domu zdravlja ili Kristofor kod Tommya na Vidicima.

Besplatni pregled pri medicini rada omogućen je učenicima koji upisuju u smjerove: autolimar JMO, instalater grijanja i klimatizacije JMO, kuhar (Knin i Šibenik), medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege, monter suhe gradnje, pekar IG, slastičar. Učenici koji namjeravaju upisati navedena zanimanja prije odlaska na liječnički pregled medicine rada trebaju podići uputnicu za pregled koja će se izdavati na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Šibeniku, I. kat, soba 20 ili 21. Pri dolasku po uputnicu potrebno je ponijeti JMBG ili OIB. Ova uputnica vrijedi za preglede pri Ustanovi „Kristofor“.   

 

- Učenici koji su bili na profesionalnoj orijentaciji ne trebaju dodatne potvrde već samo onu izdanu na Zavodu.


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš