2020-03-17 11:45:20

Upute učenicima i roditeljima za virtualnu nastavu

Dragi učenici i roditelji,

u nastavku (opširnije) su upute za praćenje virtualne nastave. 

NIŽI RAZREDI

- Molimo sve roditelje učenika nižih razreda da budu u komunikaciji s učiteljicama putem grupa na Viberu, Whatsappu ili putem maila (ovisno o dogovoru s učiteljicom).

- Zadatak učenika nižih razreda je da SVAKI DAN prate sadržaje za svoj razred koji će biti emitirani na HRT3. Učiteljice će pratiti navedene sadržaje te davati zadatke i aktivnosti vezane uz iste.

- U grupu roditelja učiteljice će slati zadatke vezane uz predmete koje one predaju, kao i zadatke učitelja koji predaju engleski jezik te izborne predmete (vjeronauk, talijanski jezik)

- Za sva pitanja i nedoumice molimo da se obratite vašim učiteljicama

 

VIŠI RAZREDI

- Molimo sve učenike viših razreda da se prijave u aplikaciju yammer te da pronađu svoj razred npr. 6A OS AMP (6.a razred matične škole) te kliknu +join (pridruži se).

- U svakoj virtualnoj učionici nalaze se svi učenici pojedinog razreda, razrednik, svi učitelji koji predaju u razredu te stručni suradnik

- Zadatak svih učenika viših razreda je SVAKI DAN počevši od srijede 18.3.2020. provjeravati zadatke koje će vam vaši učitelji postaviti u virtualnoj učionici na yammeru te iste riješiti. Također je važno da SVAKI DAN pratite program za vaš razred na Sportskoj tv. Ponekad sadržaji na tv-u neće pratiti sadržaje koje vam zadaju učitelji, ali je važno da pratite i jedne i druge sadržaje.

- Kako bi nam svima bilo što ugodnije u virtualnoj učionici poštovat ćemo pravila primjerenog ponašanja i komuniciranja. Lijepo se izražavajte, koristite ovu zajednicu isključivo za učenje. Nije dozvoljena objava neprimjerenih, vrijeđajućih sadržaja i poruka te će objava istih biti sankcionirana.

- Preporučuje se da učenici uopće ne pišu poruke u yammeru, već da pritiskom na oznaku like (sviđa mi se) potvrde kako su pročitali zadanu uputu ili zadatak. Na ovakav način neće se dodatno opterećivati sustav te ćemo ujedno osigurati dobru preglednost virtualnih učionica (bit će vidljive samo upute predmetnih učitelja).

- Komunikaciju s predmetnim učiteljima i povratnu informaciju o riješenim zadacima možete ostvariti putem e-maila ili na drugi način koji odredi svaki predmetni nastavnik. 

- Za sva pitanja i nedoumice, obratite se vašim razrednicima

 

Ovim putem zahvaljujemo svim našim učenicima i roditeljima na ažurnosti, dobroj suradnji i kvalitetnoj komunikaciji!

Svi djelatnici škole, a posebno vaši učitelji neumorno rade kako bi osigurali da putem virtualnih učionica što kvalitetnije naučite potrebne nastavne sadržaje.

 


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš