2020-02-27 14:57:16

Dan ružičastih majica u PŠ Drinovci

Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj. Tradicionalno se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači. Naši učenici od 1. - 4. razreda sa svojim učiteljicama su ga prigodno obilježili.

Tijekom prošloga i ovoga tjedna, na satovima razrednika, smo pisali poruke, crtali znakove protiv nasilja, razgovarali o prevenciji i posljedicama vršnjačkog nasilja.

Na satu razrednika učiteljica Nikolina je s učenicima izrađivala straničnike. Glavni cilj je bio učenicima osvijestiti i utjecati na problem vršnjačkog nasilja, kako u školi, tako i u široj zajednici. Razvijati empatiju i prosocijalno ponašanje te poticati na druženje, suradnju i prijateljske odnose među učenicima je glavni moto obilježavanja ovogodišnjeg dana ružičastih majica.

Danas smo i obukli ružičaste majice kako bismo podržali program prevencije međuvršnjačkog nasilja. Malo prije velikog odmora okupili smo se u holu škole. Druženje je trajalo kratko ali u pozitivnom i prijateljskom okruženju. Zabavili smo se fotografiranjem, a još važnije dali smo obećanje jedni drugima da ćemo se truditi biti bolji u međuljudskim odnosima.

 

Naši najmlađi đaci su sa učiteljicom Kristinom ukrasili pano ispred svoje učionice. Neka nam posluži kao svakodnevna inspiracija i podsjetnik na ono što je važno.

 

 


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš