2019-11-29 09:29:00

DIGITAL BOOKMARK EXCHANGE PROJECT - PŠ Oklaj

PŠ Oklaj se nakon par godina sudjelovanja u Međunarodnom projektu razmjene straničnika (International Bookmark Exchange Project) ove godine po prvi put uključila u Međunarodni projekt razmjene digitalnih straničnika (Digital Bookmark Exchange Project) koji se organizira svake godine povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica od strane Međunarodne udruge školskih knjižničara (IASL).

U projektu svake godine sudjeluju škole iz cijeloga svijeta koje izrađuju digitalne straničnike na zadanu temu, a cilj je promovirati školske knjižnice te ujedno ostvariti suradnju sa školama iz drugih država kroz razmjenu digitalnih straničnika. U projektu su sudjelovali učenici koji su članovi grupe Mladi knjižničari s knjižničarkom Antoanetom Raspudić.

Za partnera smo dobili EB Dr. Sanches de Brito iz Portugala te smo kontaktirali Sandru Santos, voditeljicu njihovog projekta kako bismo razmijenili osnovne informacije o našim školama koje smo podijelile s učenicima.

Projekt smo započeli istraživanjem o zemlji partneru koristeći se raznim izvorima informacija u školskoj knjižnici. Zatim su smišljali i pronalazi citate o knjigama i čitanju koje će im poslužiti kao inspiracija za izradu straničnika. Uslijedio je dogovor o motivima naših straničnika te odabir web alata za izradu digitalnih straničnika.

Odlučili smo naše straničnike izrađivati pomoću jednostavnog web alata za grafički dizajn – CANVA. Gotove straničnike smo poslali našem partneru u PDF-u.

Kako izgledaju straničnici naših učenika i učenika iz Portugala pogledajte u nastavku.

 


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš