2019-11-15 11:19:00

Klikni s nama za sigurniji Internet

U područnoj školi Oklaj imali smo goste iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) koji su naše učenike uključili u projekt „Klikni s nama za sigurniji Internet“. Cilj ovog projekta je specijaliziranim radionicama medijske pismenosti kod učenika razviti kritičko mišljenje o sadržajima koji im se nude na Internetu.

Učenici 7. i 8. razreda tako su imali priliku poslušati predavanja koja su imale naglasak na njima bliskim društvenim mrežama - Instagramu, Facebooku i YouTubeu. Imali su priliku naučiti nešto više o pozitivnim i negativnim aspektima novih medija i društvenih mreža, razgovarati o pojavi influencera odnosno kako oni stvaraju i utječu na sadržaj društvenih mreža.

Bitan naglasak bio je na elektroničkom nasilju (cyberbullying), njegovom utjecaju na mlade osobe, metodama koje mogu pomoći u prekidanju takve vrste nasilja kao i sigurnom načinu surfanja  Internetom.

Na samom kraju učenici su sudjelovali u grupnim  radionicama u kojima su im ponuđeni potencijalni scenariji vršnjačkog i elektorničkog nasilja te su učenici trebali ponuditi vlastita rješenja za takve situacije što su napravili vrlo uspješno.

Zahvaljujemo se našim gostima iz DKMK-u na iznimno zanimljivim i poučnim predavanjima te se nadamo da ćemo imati prliku sudjelovati i u njihovim drugim projektima.


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš