2019-11-07 09:36:28

E-twining projekt Međunarodni dječji tjedan

 

Tijekom prvog punog tjedna u listopadu obilježava se Međunarodni dječji tjedan. Tim povodom učenici 3. razreda PŠ Gradac sudjelovali su u eTwinning projektu Internacional children’s week / Međunarodni dječji tjedan, u okviru eTwinning projekta Sigurnim korakom u školu 1.

Projekt je usmjeren na obilježavanje tjedna na način da se potakne umrežavanje i suradnja učitelja te poboljšaju digitalne kompetencije učitelja i učenika.

Iz grada pjesme – Šibenika, u svijet je prije puno godina krenula pjesma Arsena Dedića ‘Zdravo maleni’. Učenici 3. razreda naše škole (pod vodstvom učiteljice Sandre Gorete),  pridružili su se djeci iz Šibenika i zajedno s njima i ostalima iz projekta odlučili naučiti pjesmu i tako obilježiti Međunarodni dječji tjedan pjesmom.

Predstavljanje razreda i pjevanje pjesme bilo je u utorak, 16. listopada. U 9 sati započeo je videosusret s učenicima iz škola: OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog, Drniš, PŠ Gradac; OŠ Mate Balote, Buje; OŠ Lapad, Dubrovnik; OŠ Ivan Duknović, Marina, PŠ Vrsine; OŠ Trilj, Trilj .

Predstavnici razreda kratko su opisali svoj razred i školu, a zatim su učenici pjevali i plesali jedni drugima. Bilo je to predivno druženje, zanimljivo i uzbudljivo. Videokonferencija je otvorila nove svjetove, nove vidike i potakla želju za ponovnim ovakvim druženjem.

autorica: učiteljica Sandra Goreta


Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš