preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 68277

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti PŠ Gradac
Knjiga je čarolija...
Marija Jenjić / datum: 11. 11. 2020. 09:50

Knjiga je čarolija... 

Knjiga je zabava.... Knjiga nas odvodi u svijet zabave i mašte...

Čitajući knjige iz njih saznajemo uvijek nešto novo, čarobno, ali i pučno.

Učenici naše škole obilježili su Mjesec hrvatske knjige.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Moje mjesto i rijeka
Marija Jenjić / datum: 12. 6. 2020. 11:33

Na početku šk. god. 2019./2020. učenici 3. razreda Područne škole Gradac uključili su se u međunarodni eTwinning projekt MOJE MJESTO I RIJEKA. Istražujući svoje mjesto, Općinu Ružič i rijeku Čikolu te učeći i o mjestima ostalih sudionika u projektu učenici su razvijali jezične, građanske i digitalne kompetencije te međukulturalnost. Razvijali su kreativnost, kritičko i divergentno mišljenje.

Učenici su uz pomoć učiteljice Sandre Goreta izradili plakat, pisali kratke pjesme- činkvine, izradili rebuse, pronašli i zapisali legendu o porijeklu imena rijeke Čikole, upoznali znamenite osobe svoga kraja, tradiciju i baštinu, kulturne spomenike, naučili pjevati ojkavicu - pjesmu svojih predaka, oblikovali prezentaciju u programu Power Point, izradili kviz i igre te rješavali kvizove ostalih sudionika u projektu.
Tema projekta provlačila se i integrirala kroz sve nastavne predmete kao i kroz kurikul međupredmetnih tema.
 
Projekt je usmjeren i na način da se potakne umrežavanje i suradnja učitelja i učenika i poboljšaju digitalne kompetencije učitelja i učenika.
Projekt je videokonferencijom predstavljen učenicima i učiteljima iz OŠ Ivana Mažuranić aiz Obrovca Sinjskog i učenicima i učiteljima iz OŠ Josipa Vergilija Perića iz Imotskog.
Roditeljima, učenicima prvog, drugog i četvrtog razreda te učiteljima projekt je predstavljen na školskom igralištu dana 12. lipnja 2020. godine. poštujući epidemiološke mjere.
 
autorica: učiteljica Sandra Goreta
 
    
 
 
 

[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: U svijetu likovnih umjetnika
Marija Jenjić / datum: 10. 6. 2020. 12:42
Na početku šk. god. 2019./2020. učenici 3.razreda Područne škole Gradac uključili su se u međunarodni projekt U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA.

Učenici su upoznali život i djela najvećih domaćih i svjetskih umjetnika. Po uzoru na njih stvarali su svoja likovna djela, učili kako učiti, razvijali socijalne i građanske kompetencije, poduzetništvo i inicijativnost u skladu s kurikulom nastavnoga predmeta Likovna kultura i međupredmetnih tema. Na taj način razvijali su kreativnost i kritičko mišljenje.

Radove nastale u provedbi projekta izložit će na humanitarnoj školskoj izložbi.

Život i rad umjetnika upoznavali su i prikazivali uporabom inovativnih metoda poučavanja, uporabom digitalnih alata te na taj način stvarali kratke filmove, kvizove i digitalne igre.

Dramatizirali su  likove iz umjetničkih djela te stvarali vizualni kontekst djela kojeg su upoznali.
Projekt je videokonferencijom predstavljen učenicima i učiteljima iz OŠ Ivana Mažuranića iz Obrovca Sinjskog te učenicima i učiteljima iz OŠ Josipa Vergilija Perića iz Imotskog iz Imotskog.
Roditeljima, učenicima prvog, drugog i četvrtog razreda te učiteljima projekt je predstavljen na školskom igralištu dana 10. lipnja 2020. godine poštujući epidemiološke mjere.
 
autorica: učiteljica Sandra Goreta

   

 
 
 

[OPŠIRNIJE]100. dan škole...
Marija Jenjić / datum: 6. 3. 2020. 15:02
Baš kao i svake školske godine u Područnoj se školi Gradac uvijek na drugačiji način obilježi 100. nastavni dan. I ove su godine učenici viših razreda iskazali svoj trud te su uz ideju i pomoć učiteljice matematike Mirne Primorac izradili 100 trodimenzionalnih geometrijskih tijela. Izrađena su geometrijska tijela u petak, 6. ožujka 2020. godine, na 100. nastavni dan postavili u hol škole kako je prikazano na fotografijama.


[OPŠIRNIJE]Naši učenici na Vjeronaučnoj olimpijadi
Marija Jenjić / datum: 2. 3. 2020. 17:42

U Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku, dana 2. ožujka 2020. godine, održana je Vjeronaučna olimpijada na biskupijskoj razini. Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade je Sv. Vinko Paulski - apostol milosrdne ljubavi. Na biskupijskoj razini našu su Područnu školu predstavljale četiri učenice: Lana Perković (7. razred), Nina Pućo (7. razred), Anamarija Jukica (8. razred) i Tea Vidović (8. razred). Učenice su svojim trudom, zalaganjem i znanjem ovladale temom te uz iskrenu podršku i mentorstvo vjeroučiteljice Ivane Balić ostvarile izvrsno 4. mjesto! Čestitamo! 


[OPŠIRNIJE]Maškare ča mogu maškare...
Marija Jenjić / datum: 25. 2. 2020. 14:36
U utorak, 25. veljače 2020. godine u Područnoj školi Gradac tradicionalno je održano veselje pod maskama u kojima su sudjelovali učenici nižih razreda. Veselje je započelo  pjesmom i šetnjom kroz mjesto. Učiteljica Sandra Goreta bila je voditelj  i nositelj svih aktivnosti. S učenicima trećeg razreda pekla je fritule koje je maškarana povorka dijelila svim prolaznicima. Izradili su Krnju kojeg su nazvali LIN -TUR,napisali mu osudu, održali suđenje i na kraju s njim spalili lijenost, nemar, odustajanje od učenja te sve nevolje koje muče učenike. Dodijeljena je i nagrada za najuvjerljiviju masku onome tko se uživio u lik koji se maškarao. 

     


[OPŠIRNIJE]Mala hrvatska bajkaonica
Antoaneta Raspudić / datum: 12. 2. 2020. 10:32

U PŠ Gradac učenici 2. razreda sudjelovali su u čitanju hrvatskih narodnih bajki u školskoj knjižnici.


[OPŠIRNIJE]Najdraži filmski likovi...
Marija Jenjić / datum: 14. 1. 2020. 08:02

Učenici naše škole, dana 13.siječnja 2020.godine, posjetili su grad Šibenik, točnije kina Cinestar kako bi u sklopu izvanučionične nastave hrvatskog jezika  naučili ponešto o vrstama igranog filma, filmskim izražajnim sredstvima i filmskim likovima...

 


[OPŠIRNIJE]Isus dolazi tiho...
Marija Jenjić / datum: 20. 12. 2019. 11:29

Učenici PŠ Gradac svečanom su priredbom najavili početak zimskog odmora i dolazak našeg Gospodina Isusa Krista.

Božić je blagdan ljubavi topline i zajedništva. Svečanom priredbom  i sudjelovanjem svih učenika i učitelja naše škole obilježili smo kraj prvog polugodišta.


[OPŠIRNIJE]Vječan ko narod ponosno stoji...
Marija Jenjić / datum: 4. 12. 2019. 12:33

Vječan ko narod ponosno stoji naš dragi Vukovar. 18.11.2019. obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Učenici osmih razreda na taj su dan ukrasili panoe pod temom Siniša Glavašević: Priče iz Vukovara. Na satu hrvatskoga jezika učenici su čitali istoimeno djelo te su unutar njega pronalazili i izdvajali najznačajnije misli vezane uz život, rat, ljubav, djetinjstvo...


[OPŠIRNIJE]Knjige su izvor znanja
Marija Jenjić / datum: 4. 12. 2019. 12:27

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici naše škole sudjelovali su u projektu i izradi panoa ,,Moja najdraža knjiga''.

Tijekom svojega školovanja naši su se učenici upoznali s brojnim književnim djelima koja su ostavila dojam na njih.


[OPŠIRNIJE]Blago danu koji počinje mirisima kruha...
Marija Jenjić / datum: 8. 11. 2019. 11:01

Svake godine zahvaljujemo Bogu za plodove zemlje koje nam je dao, a koji su tijekom ljeta i jeseni prikupljeni na našim njivama. Jesen je godišnje doba koje svojim bogatim plodovima omogućuje ljudima život.

Učenici naše škole pod ovim su geslom obilježili još jedne Dane kruha.


[OPŠIRNIJE]Bajkaonica - pripovijedalo se, igralo se i učilo se...
Marija Jenjić / datum: 7. 11. 2019. 09:48

Pripovijedalo se, igralo i učilo... Svjetove nam otvarala dramska pedagoginja Jasmina Žiljak Ilinčić.

Učiteljica Sandra Goreta bila je organizator događanja, pripremila scenografiju, rekvizite i kostime.


[OPŠIRNIJE]E-twining projekt Međunarodni dječji tjedan
Marija Jenjić / datum: 7. 11. 2019. 09:36

 


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Marija Jenjić / datum: 7. 11. 2019. 08:58

Međunarodni dječji tjedan u Područnoj školi Gradac, održao se s ciljem da se usmjeri pozornost na ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu organizacijom posebnih i odabranih igara i stvaralačkih aktivnosti za učenike.


[OPŠIRNIJE]Dan europskih jezika
Marija Jenjić / datum: 7. 11. 2019. 08:48

Svake godine u rujnu obilježava se Europski dan jezika. Učenici naše škole obilježili su ga i ove godine. Na satu hrvatskog jezika učenici su istraživali kako se na pojedinim europskim jezicima kaže hvala te su uredili pano u holu škole.


[OPŠIRNIJE]Sretna knjiga, tužna knjiga
Antoaneta Raspudić / datum: 25. 10. 2019. 10:30

Povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (listopad) učenici prvih razreda područnih škola Gradac, Drinovci i Oklaj sudjelovali su u igrama/aktivnostima osmišljenima s ciljem da učenici nauče što sve mogu pronaći u školskoj knjižnici, o važnosti čuvanja knjiga te o prihvatljivom ponašanju u školskoj knjižnici.


[OPŠIRNIJE]U majčinom zagrljaju
Marija Jenjić / datum: 15. 5. 2019. 10:53

U majčinom zagrljaju čovjek je najsigurniji... Povodom Majčinog dana kojeg obilježavamo u svibnju, učenici četvrtog razreda naše škole, zajedno sa svojim učiteljicama Ivanom Živković i Ivanom Balić, uredili su pano naše škole.


[OPŠIRNIJE]Divili smo se ljepotama Neretve...
Branka Ivić / datum: 15. 5. 2019. 10:46

U svibnju, učenici naše škole posjetili su Dolinu Neretve, u sklopu jednodnevnog izleta.

Zajedno sa svojim učiteljicama učenici su razgledali Neretvu i Baćinska jezera.


[OPŠIRNIJE]Proljeće je,a u meni nemir...
Marija Jenjić / datum: 29. 3. 2019. 10:45

Došlo je proljeće... S toplim danima i toplim sunčevim zrakama lagano je dolepršalo u našu školu...


[OPŠIRNIJE]Savršeni na drugačiji način
Marija Jenjić / datum: 29. 3. 2019. 10:40

Učenici četvrtog razreda zajedno sa svojom učiteljicom Ivanom Živković obilježili su Dan šarenih čarapa. Pod geslom ,,Savršeni na drugačiji način'' učenici su se upoznali s Downovim sindromom i problemima koje on za sobom donosi.


[OPŠIRNIJE]U duhu hrvatskoga jezika
Marija Jenjić / datum: 29. 3. 2019. 10:29

Povodom Dana hrvatskoga jezika učenici osmog razreda zajedno sa svojim učiteljicama Marijom Jenjić, Mijom Srdarev i Anelom Validžić sudjelovali  su u realizaciji projekta ,,U duhu hrvatskoga jezika...''.Tijekom mjeseca veljače i ožujka učenici osmih razreda istraživali su povijest nastanka hrvatskog jezika.


[OPŠIRNIJE]Dan žena u duhu talijanske kuhinje
Branka Ivić / datum: 15. 3. 2019. 10:52

Učenici sedmog razreda na prigodan način obilježili su Međunarodni dan žena. Na nastavnom satu talijanskog jezika učenici su priremali ukusan ručak za sve dame naše škole...


[OPŠIRNIJE]Cvijeće je crveno
Branka Ivić / datum: 15. 3. 2019. 10:47

U sklopu nastavnog sata hrvatskoga jezika učenici osmih razreda upoznali su se s pjesmom ,,Cvijeće je crveno,,. Kroz analizu lirske pjeme učenici su proučavali temeljna ljudska prava polazeći od činjenice da nas različitost spaja, a ne razdvaja.

 


[OPŠIRNIJE]Marijonete- lutke sa srcem...
Branka Ivić / datum: 15. 3. 2019. 07:13

U srijedu 6.ožujka 2019.godine, u sklopu humanitarne akcije, ugostili smo Udrugu hrvatskih branitelja ,,Marijoneta,, koji su nam tom prigodomizveli predstavu ''Marijoneta''. Gospodin Branko i gospodin Duje uz veseli glazbeni program upoznali su djecu s lutkama i lutkarskim obilježjima koji krase ove lutkice.


[OPŠIRNIJE]U vrijeme karnevala...
Branka Ivić / datum: 15. 3. 2019. 07:06

Ludi dani su iza nas... Vrijeme poklada je vrijeme kada svatko od nas na jedan dan poželi biti netko drugi.

I naši su učenici poželjeli barem na nekoliko sati postati netko drugi...


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju