preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 79338
ŠKOLSKI KALENDAR 2020./2021.

JELOVNIK ZA VELJAČU

Kako se zaštititi u svijetu interneta, HAKOM brošura

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
VIRTUALNA KNJIŽNICA

EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

OFFICE 365

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec hrvatske knjige
Autor: Antoaneta Raspudić, 15. 11. 2017.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. Održava se svake godine od 15. listopada do 15. studenoga.

 

 


Povodom Mjeseca hrvatske knjige u školskim knjižnicama područnih škola odvijale su se različite aktivnosti i radionice.  Što su sve učenici radili u svojim školskim knjižnicama pogledajte u nastavku. smiley        

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je enciklopedistici, a središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Sve na jednom mjestu.

Učenci  7. razreda PŠ Oklaj i PŠ Drinovci proširili su svoje znanje o enciklopedijama i drugoj referentnoj građi. Pretraživali su tiskane enciklopedije, ali je naglasak bio na on-line enciklopedijama koje učenicima omogućuju brži, lakši i jednostavniji pristup traženim informacija.

Učenici 3. razreda PŠ Gradac upoznali su sa dječjim enciklopedijama s ciljem prepoznavanja enciklopedija kao izvora učenja i znanja te razvijanja sposobnosti samostalnog traženja informacija.

Učenici su rješavajući zadatke naučili kako pronaći potrebne informacije u enciklopedijama pomoću sadržaja, kazala i abecednog reda.

MALI STRIPOLJUPCI

Učenici 2. razreda područne škole Oklaj po prvi put su se susreli sa stripom. Nakon što su pogledali prezentaciju o stripu i elementima stripa, pročitali neke stripove u dječjim časopisima bez problema su od lektire Crvenkapica napraviti mali strip. Timskim radom i trudom dobili su zajedničku „lektiru u stripu“ te su je ponosno izložili u svojoj školskoj knjižnici.

Učenici šestih razreda obradili su lektiru Povjestice, Augusta Šenoe na drugačiji način. Prvo su u sklopu nastavnog sata medijske kulture pogledali prezentaciju o stripu koju je za njih izradila knjižničarka, a nakon toga su izradili zajednički strip Postolar i vrag.   

ISTRAŽUJEM SVOJU ŠKOLSKU KNJIŽNICU

Učenici 6. razreda PŠ Oklaj učili su o organizaciji poslovanja školske knjižnice. Cilj je bio kod učenika pobuditi interes za samostalno istraživanje školske knjižnice i knjiga u njoj te razvijanje sposobnosti samostalnog iščitavanja i tumačenja signaturne oznake.

„KVIZOBOJ“

U područnim školama Oklaj i Drinovci učenici trećeg i petih razreda sudjelovali su u „Kvizoboju“ – kvizu o poznavanju pročitanih lektirnih naslova. Cilj kviza je učenike potaknuti na čitanje lektire te razvijanje natjecateljskog duha u znanju pročitanog.

Učenici 5. razreda Oklaj pokazali su svoje znanje o pročitanim lektirnim naslovima od  1. do 5. razreda. Iako su svi učenici pokazali zavidno znanje pobijedila je učenica Ivana Čulina koja je za svoje odlično poznavanje lekirnih naslova dobila i zasluženu diplomu.

Učenici trećeg razreda PŠ Oklaj su pokazali svoje znanje iz pročitane lektire Družba Pere Kvržice. Najboljim se pokazao učenik Jure Bronić.

U PŠ Drinovci učenici 5. razreda sudjelovali su u kvizu iz lektire Uzbuna na Zelenom Vrhu. Iako je do samog kraja bilo neizvjesno dodatnim pitanjem pobijedio je učenik Dinko Lucić.

„KNJIGOLOV“

Učenici od 3. do 7. razreda područne škole Drinovci sudjelovali su u malom knjižničnom natjecanju „Knjigolov“. Cilj ovog natjecanja je usvojiti vještine samostalnog snalaženja u školskoj knjižnici. Učenici su imali zadatak da pronađu 3 knjige koje su dobili na svojim karticama u zadanom vremenu. Natjecanje se odvijalo u zabavnom duhu uz puno smijeha i navijanja. Na kraju je proglašena i pobjednica. Najbolja je bila učenica 4. razreda Klara Lovrić.

STRANIČNICI

Učenici 2. razreda PŠ Gradac i učenici 1. razreda PŠ Oklaj izrađivali su straničnike na temu bajki Mačak u čizmama i Crvenkapica koje su čitali za svoju lektiru. Na jednoj strani straničnika su crtali lik iz bajke prema vlastitoj želji, a na drugoj su pisali njihove osobine.

U POTRAZI ZA KNJIGOM

Učenici PŠ Oklaj u sklopu nastavnog sata iz medijske kulture učili su kako samostalno pronaći podatke o određenome knjižnom naslovu kataloškim i računalnim pretraživanjem.

 

za kraj….

PRVAŠIĆI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Prvašići u područnim školama Oklaj, Gradac i Drinovci posjetili su svoje školske knjižnice. Kroz igru su otkrili što sve mogu pronaći u školskoj knjižnici, razliku između knjižnice i knjižare, kako se knjige posuđuju, ali i naučili ponešto o pravilima ponašanja u knjižnici i pravilnom čuvanju knjiga. Dobili su svoje članske iskaznice i posudili svoju prvu knjigu te tako postali aktivni članovi školske knjižnice.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju