preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 54429

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Klikom "miša" do lektire
Autor: Antoaneta Raspudić, 31. 5. 2017.

Učenici 7. i 8. razreda područnih škola Oklaj, Gradac i Drinovci upoznali su se sa projektom eLektira.


Projekt eLektira je predložilo i poduprlo Ministarstvo obrazovanja,  znanosti i športa, a realizirali su ga Bulaja naklada i Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet.
Na mrežnim stranicama
http://lektire.skole.hr/ objavljuju se besplatna cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca koji se nalaze na popisu obvezne i izborne školske lektire.

Projekt eLektira je odlična nadopuna upravo manjim školskim knjižnicama koje imaju ili nedovoljan broj školskih lektira ili uopće ne posjeduju određene naslove.Upravo zbog toga učenicima se kroz ovaj mali projekt „Klikom miša do lektire“  pokušalo približiti pojam e-knjiga, e-knjižnica i upoznati ih s pristupom i korištenjem portala eLektira kao korisnom nadopunom čitanju onih naslova lektira koje nemaju u svojim školskim knjižnicama.

Učenici su imali zadatak pročitati jednu e-lektiru u određenom mjesecu te navesti prednosti i nedostatke e-knjige u odnosu na tiskanu knjigu te navesti svoje mišljenje o samom projektu i njegovoj korisnosti.

Ovo su neke od prednosti i nedostataka koje su izdvojili učenici.

„Prednosti eLektira su u tome što su nam dostupne u svakom trenutku i sa sobom ne moramo nositi knjigu nego nam je dovoljan mobitel koji je uvijek uz nas, a lektira se može čitati i u mraku.
Kao nedostatke izdvojila bih to da prilikom čitanja često moramo prilagođavati tekst što zna biti dosta naporno. Meni se više sviđa čitati tiskanu knjigu od knjige u digitalnom obliku. „
                                                                                     Anđela Perišić
 
„Nažalost, najveća prednost je to što ima više naslova lektira nego što ih imamo u našoj školskoj knjižnici. Kao ostale prednosti izdvojila bih to što je možemo čitati na mobitelu, izabrati prikaz koji nam se najviše sviđa i možemo je „posuditi“ u bilo koje vrijeme. Najveći nedostatak je što nemam isti osjećaj kao kad čitam „pravu“ knjigu.
                                                                                     Stella Bačić

„Prednosti su veći izbor naslova, ne trebamo ih plaćati nego su nam lektire besplatne i lako dostupne. Zanimljivo je što vrlo lako možeš pretražiti odlomak koji te zanima samo ako utipkaš neku riječ za koju znaš da se spominje što je u odnosu na tiskanu knjigu puno brže i zgodnije kada želimo nešto pronaći. Nedostaci su to što je malo teško dugo čitati knjigu na ekranu i puno se lakše uživiti u knjigu kada je držimo u rukama i listamo.“
                                                                                       Ana Perišić
 
 
Iako se većina učenika izjasnila da im je draže čitati tiskane knjige ipak su svjesni svih prednosti koje im pruža portal eLektira i činjenice da jednostavnim klikom miša mogu u bilo koje vrijeme pronaći lektiru koja im je potrebna.


 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju