preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 54430

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Misijska djelatnost Crkve BRAVO NAŠI!
Autor: Ivana Rak, 6. 3. 2017.

U četvrtak 2. ožujka 2017. održalo se Biskupijsko/Županijsko natjecanje iz vjeronauka/Vjeronaučna olimpijada. Domaćin je i ove godine bila Katolička osnovna škola u Šibeniku. Natjecanje je okupilo učenice i učenike iz 11 osnovnih i 6 srednjih škola Šibenske biskupije te njihove mentore koji su se tijekom ove školske godine pripremali i usvajali znanja o Misijskoj djelatnosti Crkve te izborili plasman na školskim razinama natjecanja.

Natjecanje je započelo u kongresnoj dvorani Škole svečanim uvodnim programom. Uz  molitveni uvod učenika Tehničke škole i njihove mentorice Marine Galić molili smo za djecu svih kontinenata. Školski zbor domaćina je pod vodstvom Luiđe Cvitan himnom Lijepa naša uveo u svečanost trenutka, a pjesmom Lijepa riječ svima osvijestio koliko je malo potrebno za razumjeti bližnjega i uljepšati mu život. U svom pozdravu ravnateljica Škole s. Mandica Starčević je kroz prezentaciju predstavila pismo jednog misionara u kojem je povukla paralele između života učenika u misijama i kod nas u Hrvatskoj. Potaknula je natjecatelje na zahvalnost prema onome što imaju i što im je darovano te im poželjela da budu misionari u sredinama u kojima žive.


Učenici 3.b pripremili su nam poticajni igrokaz Misionar među prijateljima. Izvođači su na životnom primjeru  pokazali kako se može biti misionar u svakodnevici. Pjesmom Tamo gdje palme cvatu u izvođenju učenika 4.a svima se poziv misionara učinio poželjnim i prihvatljivim. U svom pozdravu predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Jakica Vuco  zahvalila je natjecateljima i mentorima na uloženom trudu u usvajanju sadržaja iz vjeronaučne građe za ovogodišnje natjecanje. Ujedno je objasnila i tijek natjecanja te izrekla nekoliko tehničkih uputa. Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić osvrnuo se na važnost misija i širenja Radosne vijesti u svakodnevnom okruženju te je službeno otvorio natjecanje.

 

 

Nakon pisanog dijela natjecanja svi su sudionici imali susret s dvojicom misionara iz Šibenske biskupije: fra Stojanom Damjanovićem – dugogodišnjim misionarom u Africi i s p. Paulom Karim, CSSp – misionarom članom Misijske Družbe Duha Svetoga – Spiritanaca trenutno na službi u župama Zablaće i Mandalina.

 

Konačno su, nakon sva tri kruga natjecanja proglašeni pobjednici:

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je naša škola:

Ekipa OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog, Drniš:

Ivan Elez (8.a), Iva Čupić (8.b), Petra Marin (8.b), Petra Šaran (7.a), mentorica s. Klara Pavlović.

Drugo mjesto osvojila je OŠ Vrpolje, Vrpolje: Iva Burazer, Dina Plenča, Andrija Vučak, Tonka Landeka, mentorica Rosanda Vukičević. 

Treće mjesto osvojila je OŠ Petra Krešimira IV.: Sara Rak, Katarina Rak, Ivona Kuvač, Ana Đerek, mentorica Vinka Lovrić Caparin.

U kategoriji srednjih škola:

Prvo mjesto ponovno je izborila ekipa Srednje škole Lovre Montija, Knin: Stipe Maloča, Barbara Babić, Matea Babić, Antonijo Hromić.

Drugi su natjecatelji iz Gimnazije Antuna Vrančića: Lea Župan, Marija Žaja, Karla Rudan, Josip Šunjerga s mentorima don Božo Škember i don Miro Stojić. 

Treće mjesto pripalo je ekipi iz Turističko-ugostiteljske škole: Marko Smolić, Lucija Šarlija, Magdalena Jurić, Marina Skorić, mentorica s. Tatjana Petric.

 

Čestitamo svim natjecateljima, a posebno našoj ekipi koja će našu školu, biskupiju (županiju) predstavljati na državnom natjecanju koje će se održati od 5 do 7. travnja 2017. u Topuskom.

Dragi Ivane, Iva, Petra M. i Petra Š. sretno i hrabro na državnom natjecanju!

 

s. Klara Pavlović

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju