preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 54430

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet Nacionalnom parku Krka
Autor: Nikolina Andabaka, 28. 9. 2016.

U sklopu humanitarne akcije " Plastičnim čepovima do skupih lijekova" učenici 2.c, 3.b, 3.c, 4.a, područne škole Radonić I te "Mladi Geografi" zajedno sa svojim učiteljicama 28. rujna 2016. su posjetili Nacionalni park Krka. Ovaj posjet rezultat je projekta kojim se prikupljanjem plastičnih čepova pomaže Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske za pomoć u nabavi skupih lijekova oboljelima. Kako nam je bilo, što smo vidjeli i naučili donosimo u nastavku. :)


 Učenici naše škole su sudjelovali u humanitarnoj akciji pod nazivom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova", koja je  trajala od 15. lipnja  do 15. prosinca 2015. godine. Za skupljene čepove svaki razred je dobio besplatne ulaznice za NP Krka u 2016. godine. Tijekom tog razdoblja u našoj školi uslijedila je prava mala borba za svaki čep. Skupljalo je i mlado i staro, svaki čep je izazivao osmijeh na licima učenika, učitelja i djelatnika. I nagrada je stigla! Osim nagrade zadovoljstvo i ponos jer smo uspjeli pomoći bilo je veće i važnije od bilo čega.

Osim humanitarnog jedan od ciljeva ovog projekta je bio i očuvanje prirode te bolje upoznavanje i istraživanje nama jako bliskog prirodnog bogatstva s kojim se neizmjerno ponosimo.

 

Sretni i radosni krenuli smo prema Nacionalnom parku Krka. Dan je bio kao stvoren za šetnju i istraživanje prirode. Božanstvena priroda, slapovi koji su stvarali predivne zvukove, zrake sunca koje su se tvrdoglavo probijale do nas, osmijesi i oduševljenje učenika su učnili ovaj izlet predivnim iskustvom.

 

 

Šetnjom smo uživali u ljepotama Krke, upoznali smo se sa životinjskim i biljnim vrstama koje žive u ovom području.

 

Saznali smo ponešto o korištenju snage vode za pomoć u svakodnevnom životu ljudi kao što su mlinice, praonice rublja te iskorištavanje vodne snage za proizvodnju električne energije.

Prije povratka domovima vrijeme smo iskoristili za igru te stvaranje fotografija koje će nam ostati kao trajna uspomena na ovaj predivan dan.

 

 

 

 

I za kraj...neka ova misao pokuša doprijeti do svih nas: „Ja sam samo jedan od mnogih. No ja sam samo jedan. Ne mogu učiniti sve, ali mogu učiniti nešto. Zbog toga što ne mogu učiniti sve, neću odbiti učiniti ono što mogu.”' (Edward Everett Hale)

 

HVALA SVIMA!

Foto: Ana Mrđen

Tekst: Nikolina Andabaka

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju