preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 54430

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenica 8.r na Državnom natjecanju iz tehničke kulture
Autor: Antonia Šindilj, 14. 4. 2016.

Državno natjecanje iz tehničke kulture održalo se u Primoštenu od 30.3. do 1.4.2016. gdje je sudjelovala i učenica 8. razreda PŠ Drinovci, Franka Kulušić.


Cilj natjecanja je rano otkrivanje talentiranih učenika i kontinuirani rad na njihovoj afirmaciji. Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 7.683 učenika u školskim/klupskim i županijskim prednatjecanjima, dok se u finalu, u Primoštenu, natjecalo 256 najboljih učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola.


Učenica Franka Kulušić u tijeku natjecanja.

Pročitajte opis i doživljaje natjecanja iz perspektive učenice...

„Osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture, smjera elektrotehnike, dovelo me do državnog natjecanja koje se održavalo u Primoštenu. Pripreme za natjecanje trajale su dosta dugo. Bilo je potrebno dobro se pripremiti kako bi i sam rezultat bio što bolji. Pripremala sam se samostalno i uz pomoć mentora Stipe Kasala.

Na dan polaska u Primošten bila sam uzbuđena jer nikad dosad nisam bila na nekom velikom natjecanju kao što je ovo. 

Po dolasku u hotel „Zora“ iznenadio me broj natjecatelja kojih je bilo više od 250. Svi natjecatelji i njihovi mentori prisustvovali su svečanom otvaranju i večeri.

Natjecanje se održalo drugog dana. Teorijski dio započeo je odmah ujutro, nakon doručka. Bio je dosta težak, ali sam bila zadovoljna time kako sam ga riješila. Od 11 sati pa sve do 19 sati trajao je praktični dio koji se sastojao od 3 zadatka koja nisu bila jednostavna. U sklopu praktičnog dijela bilo je potrebno koristiti se formulama i mjernim instrumentima. Tijekom obavljanja zadanih zadataka svaki korak sam fotografirala kako bi sakupila dovoljno materijala za izradu prezentacije u Power Point.

Došao je i treći, posljednji dan natjecanja i mog boravka u Primoštenu. Zadatak je bio obraniti svoj rad pred članovima komisije. Obranom rada sam jako zadovoljna jer znam koliko sam se trudila oko prezentacije i pazila na detalje. Sama prezentacija donijela mi je 17 bodova od 20.

Dok su se bodovi zbrajali održavala se izložba radova natjecatelja iz smjera fotografije. Svi smo s nestrpljenjem iščekivali objavu neslužbenih rezultata. Zauzela sam 19. mjesto od ukupno 25 sudionika u mojoj kategoriji. S obzirom na težinu natjecanja i na ostvareni broj bodova (71/100) zadovoljna sam. Sretna sam jer nije mala stvar sudjelovati u natjecanju na razini države.

Ondje sam stekla i mnogo novih prijatelja iz Skradina, Zagreba, Garešnice, Bjelovara…. Ovo natjecanje pružilo mi je veliko zadovoljstvo i iskustvo koje ću pamtiti jako, jako dugo.“  

U nastavku pogledajte neke radove.

 

Čestitamo Franki na sudjelovanju na državnom natjecanju. Drago nam je da je nagrađena za sav trud, marljivost i uzorno vladanje koje je pokazala kroz svoje školovanje.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju