preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 53888

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ODABERI SPORT KOJI ŽELIŠ
Autor: Nikolina Andabaka, 10. 10. 2015.

Povodom obilježavanja dječjeg tjedna i u našoj školi je obilježen tjedan koji je posvećen djeci. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Ove godine Dječji tjedan je počeo u ponedjeljak, 5. listopada 2015. na Međunarodni dan djeteta  i završava u nedjelju, 11. listopada 2015. 

U 11 i 30 u sportskoj školskoj dvorani je započeo program: Odaberi sport koji želiš  u kojem su sudjelovala djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića Drniš sa svojim odgojiteljicama te učenici i učenice od 1. do 4. razreda naše škole zajedno sa svojim učiteljicama.

Svoja umijeća i sposobnosti su nam predstavila djeca koja aktivno sudjeluju u sportovima: košarka, karate, nogomet i tenis vođena svojim iskusnim trenerima.  Predstavljenje sportova je bio poziv svoj djeci da se uključe u određeni sport ovisno o željama, ljubavi i volji za sudjelovanje u jednom od njih. Koji sport je privukao najviše pažnje i zainteresiranosti pogledajte u nastavku.

 


Znanstvenim istraživanjem dokazano je da su djeca koja sudjeluju u organiziranom sportu općenito zdravija, postižu bolji uspjeh u školi, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orijentirana. U današnje vrijeme nije niti zanemariva činjenica da ih sport odvlači od lošeg društva povezanog sa konzumiranjem alkohola, cigareta i droga. Kroz bavljenje sportom mladi razvijaju kreativnost, samopoštovanje i razvijaju orjentaciju prema cilju. Ukoliko sudjeluju u timskom sportu, mladi u svom timu uče o suradnji, prijateljstvu, timskom radu. Sport utječe na zadovoljavanje psihičih i fizičkih potreba, a najviše od svega, ispunjava jednu od najvažnijih potreba, potrebu za igrom.

A sad pogledajmo kako to rade drniški učenici i učenice.

Prvo su nam se predstavili "mali" tenisači koji su pokazali zavidne sposobnosti s obzirom da je škola tenisa tek odnedavno zaživila u našem gradu, a kako doznajemo iz dana u dan ima sve više članova, što nam je i razumljivo s obzirom na ljepotu i veličanstvenost tog sporta.

 

Nakon toga slijedilo je atraktivno predstavljanje košarke za koju bi se usudili reći da je najpopularniji sport u našem gradu u kojem uživaju sve generacije. Njihova borbenost, volja, ljubav i motivacija nam je pokazala što ih to vuče u sve češće osvajanje medalja.

 

Opće oduševljenje je zavladalo dvoranom prilikom predstavljanja karatea. U predstavljanju ovog sporta sudjelovala su svi učenici i učenice. Zadovoljstvo i osmijeh naučenim pokretima nisu mogli sakriti.

 

 

 

Kao poslastica na kraju, imali smo priliku vidjeti nogometaše nogometnog kluba Došk koji su pokazali talentiranost i umijeće s loptom, ali i razlog zašto je nogomet najpopularniji sport u svijetu i zbog čega privlači toliko ljubitelja.

 

 

Znamo da niti jedan sport i niti jedna utakmica ne može u potpunosti uspjeti bez vjernih navijača. Učenici i učenice su s oduševljenjem gledali i navijali za svoje prijatelje, a mi se nadamo i odlučili isprobati čari nekog od ovih sportova.

 

Dobro, bolje, najbolje... nikada nemoj posustajati i odustajati sve dok tvoje dobro ne bude bolje, a tvoje bolje postane najbolje.

Michael Phelps

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju