preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 53888

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zlato naših učenika s 8. Dana univerzalne sportske škole
Autor: Ivana Rak, 20. 8. 2015.

U petak, 29. svibnja 2015. godine na atletskom stadionu Mladost održan je 8. Dan Univerzalne sportske škole u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. Dan Univerzalne sportske škole organiziran je kao poligon s 21 radnim mjestom u kojem djeca iz svake pojedine županije prelaze sva radna mjesta na kojima prikazuju različite vještine, igraju se i zabavljaju te druže s hrvatskim olimpijcima.

Ukupno je sudjelovalo 696 učenika i 77 voditelja iz 21 županije. Iz naše škole natjecalo se 6 učenika 2. i 3. razreda područne škole Drinovaci : Lara Bačić, Adamija Malenica, Marko Lovrić, Ema Perišić, Petra Vatavuk i Nikola Vatavuk. Osim atletike, nogometa, košarke okušali su se i u igri kriketa i hokeja na travi, a posebno su se oduševili u igri s padobranom i spuštanju niz napuhani tobogan.

Družili su se i s poznatim sportašima: košarkašicom Antonijom Mišurom, stolno tenisačem Zoranom Primorcem, plivačem Gordanom Kožulom i mnogi drugima. Nakon sportskog dijela posjetili smo i zoološki vrt Maksimir i puni dojmova lijepih uspomena i zlatnim medaljama vratili se svojim kućama.

 


Naši učenici spremni za natjecanja...


U studenom 2007. godine, Hrvatski školski športski savez pokrenuo je program Univerzalne sportske škole. Program je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih športaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 6 do 10 godina. Ipak, potrebno je istaknuti kako upravo USŠ predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih športaša. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi. Treninzi se odvijaju u školskim dvoranama u trajanju od 45 minuta (dva puta tjedno).
Glavni cilj programa je uključiti što više djece od 1. do 4. razreda osnovne škole u organizirane tjelesne aktivnosti.

 

Kako su se naši učenici proveli na ovogodišnjem 8. Danu  univerzalne sportske škole i na koji način su zavrijedili zlatne medalje otkrijte na slikama koje slijede!

 

Pripremila: Majdi Pamuković, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju