preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 53852

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Maškare u P.Š. Siverić
Autor: Administrator , 6. 2. 2008.

Djeca u područnoj školi Siverić su se dokazala kao vrsni meštri maski. Pogledajte u galeriji slika!!

Pobjednici i najoriginalniji su Zaštićeni ekološki ribolovni pojas - ZERP” ovogodišnjeg Drniškog krnjevala, čija se tradicija njeguje od 1780. godine.
Osam Drnišanki temom, izgledom i igrokazom najviše je oduševilo žiri koji je ocjenjivao 11 maškaranih skupina, iz Drniša, Knina, Pirovca i Promine. "Mrtav ladan" i "Želja" podijelili su drugo mjesto a "Mali Zvonimir" i "Drniško kezme" treće mjesto. Ocjenjivački žiri bio je u sastavu koreografkinja Vuga Marin, prof. likovne umjetnosti Blanka Komar i Ivana Bujak.
Povorka je uobičajeno u 15 sati krenula s vrha Kevića strane. U povorci su sudjelovalo 11 maškaranih grupa od kojih je najbrojnija imala 29 članova, Gradski puhački orkestar i drniške mažoretkinje. Čitanje optužnice i suđenje Krnji uslijedilo je na Poljani gdje su se maškarane skupine i predstavljale.
Tradicionalnim spaljivanjem na Čikolskom mostu, Krnjo oliti Ministar od budaleština, platio je ceh za sve nedaće u protekloj godini a optužen je, između ostalog, za nevolje NK DOŠK-a, za to što mladi idu daleko od rodne grude, što Drniš nema parkiralište i mrtvačnicu, te što je Petrovo polje neobrađeno. Za maštovito izrađen kostim Krnje potrošeno je 40 metara tkanine. Krnjeval je i ove godine organizirao Grad Drniš.
Nakon dugo godina obnovljena je tradicija održavanja Maskenbala, i to na inicijativu Gradskog puhačkog orkestra koji je uz drniški Evergreen band zabavljao maškare na plesu pod maskama u šatoru na Podvornici. Članice udruge "Balotašice Sv. Roko" u restoranu "Kod Tome" skuhale su sedminu, grah s kobasicama, za koji je utrošeno 20 kg graha, 15 kg kobasica, 6 kg luka i 100 kg kruha. U šatoru je do jutra plesalo i staro i mlado a posebno veseli odaziv starijih Drnišana koji su s oduševljenjem dočekali oživljavanje ideje Plesa pod maskama. Bilo je tu anđela, vila, klauna, crnaca, balerina, štrumfova, vještica, vragova, patuljaka, poštara, policajaca, nogometaša, starih žena, kućanica, pčelica, kurvi, zatim i dama s dvora, časna sestra, ružna Bety, avijatičar, Djevojka od milijun dolara, Mickey Mouse ..... Svi složni u jednom: MASKENBAL JE BIO PUN POGODAK!
Na stotine maškara prodefilirale su proteklog tjedna Drnišom uživajući u besplatnom kruhu, bespovratnim kreditima i darovanim građevinskim parcelama što im je omogućila maškarana vlast, odnosno borci za veselje, radost i sreću.
ZERP
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju