preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 53852

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sijač sreće
Autor: Anita Cota, 26. 10. 2011.

"Mjesec hrvatske knjige" obilježavamo

predstavom "SIJAČ SREĆE"

utorak, 25. listopada 2011.

Knjiga “Sijač sreće” lektirno je štivo za treće razrede osnovnih škola, a predstava je posijala obilje radostiyes, smijeha smileyi veseljalaugh. Odlično su je prihvatili svi učenici nižih razreda koji su ovu predstavu pogledali i u njoj aktivno sudjelovali (mnogi su postali partneri glumcu u igri).  Ostvarila se tako istinska interaktivnost, a sudeći po reakcijama malih gledatelja, vjerujem da je u svakom srcu ostavila plemeniti trag porukom da sreća nije u grabljenju prema sebi, nego u darivanju drugima.cheeky


"Mjesec hrvatske knjige" obilježavamo

predstavom "SIJAČ SREĆE"

utorak, 25. listopada 2011.

Knjiga “Sijač sreće” lektirno je štivo za treće razrede osnovnih škola, a predstava je posijala obilje radosti, smijeha i veselja. Odlično su je prihvatili svi učenici nižih razreda koji su ovu predstavu pogledali i u njoj aktivno sudjelovali (mnogi su postali partneri glumcu u igri).  Ostvarila se tako istinska interaktivnost, a sudeći po reakcijama malih gledatelja, vjerujem da je u svakom srcu ostavila plemeniti trag porukom da sreća nije u grabljenju prema sebi, nego u darivanju drugima.

Predstava SIJAČ SREĆE vesela je priča o odrastanju ispričana zabavnom glumačkom igrom prema tekstovnom predlošku književnika Božidara Prosenjaka. Mnogi se tekstovi nalaze i u školskim čitankama te udžbenicima hrvatskoga jezika i književnosti.

Priča počinje uzaludnim pokušajem da odrasli nauče dijete izreći glas “a”. Nastavlja se nestašnim igrama malog djeteta, zgodama i nezgodama u obitelji prilikom odrastanja, školskim događanjima, prvim ljubavnim nevoljama, a završava traženjem i nalaženjem sreće u životu.

SIJAČ SREĆE predstava je jednog glumca, bez i najmanjeg rekvizita. I to je njezina posebna draž. Pa ipak u predstavi aktivno sudjeluje i publika. Mnogi postaju partneri glumcu u igri i ostvaruje se istinska interaktivnost.

Predstava traje približno 45 minuta a može se odigrati i više puta u jednom danu budući da ne zahtjeva gotovo nikakvu intervenciju u prostoru.

Igra: Dubravko Sidor

Redatelj: Božidar Prosenjak

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju