preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 53852

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Turistički vodiči Miljevaca i Promine
Autor: Josip Kontić, 15. 6. 2009.

U posljednim danima ove školske godine predstvaljeni su turistički vodiči Miljevaca i Promine kao rezultat projektne nastave iz geografije. Mentor i idejni pokretač ovog projekta je nastavnik geografije, prof. Jurica Botić, a vodiči su rezultat višemjesečnog rada učenika osmog razreda područnih škola Drinovci i Oklaj i njihovog mentora.

 

Učenici osmih razreda područnih škola Drinovci i Oklaj svoje osnovnoškolsko obrazovanje završili su na nesvakidašnji način. Naime, izradili su turističke vodiče Miljevaca i Promine, koji su ujedno i prvi turistički vodiči ikad napisani na drniškom području. Ovaj projekt pokrenut je na inicijativu nastavnika geografije, profesora Jurice Botića, a rezultat je uspješne suradnje s učenicima, kao plod višemjesečnog rada. Uz nekoliko uvodnih poglavlja koja pružaju osnovne informacije o smještaju Miljevaca i Promine, geografskim osobitostima prostora te kraćem pregledu povijesti, ovi vodiči predstavljaju sintezu cjelokupne prirodne i kulturne baštine navedenog prostora. Vizualni dojam upotpunjen je fotografijama Nikole Perlića i Sanimira Sarića te izvrsnom grafičkom obradom nakladničke kuće Alfa iz Zagreba. Spomenuti vodiči prevedeni su na engleski, njemački, francuski i talijanski jezik. Međutim, turistički vodiči Miljevaca i Promine nikada ne bi ugledali svjetlo dana da nije bilo velikodušnosti sponzora, pri čemu najveću zahvalnost dugujemo nakladničkoj kući Alfa. Promocije ovih vodiča održane su 4. lipnja u Drinovcima i 10. lipnja u Oklaju. Potrebno je naglasiti da je ovaj projekt izazvao veliko zanimanje medija. Tako je, primjerice, uredništvo središnjeg dnevnika Hrvatske televizije predstavljanje turističkog vodiča Miljevaca uvrstilo u Top5 najvažnijih događaja koji su obilježili ovu školsku godinu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju