preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:





Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 264822
ŠKOLSKI KALENDAR 2024./2025.

JELOVNIK ZA VELJAČU

Kako se zaštititi u svijetu interneta, HAKOM brošura

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
VIRTUALNA KNJIŽNICA

EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

OFFICE 365

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan hrane - 16.listopada
Autor: Ivana Burić, 16. 10. 2021.

Svjetski dan hrane se obilježava svake godine na dan kada je osnovana Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) UN-a. Ova manifestacija se obilježava u preko 150 zemalja svijeta. U proslavi sudjeluju razne organizacije. Svake godine se planiraju razne manifestacije i aktivnosti. Ovogodišnja tema je Uložite u poljoprivredu za sigurnost hrane.


Svake godine baci se čak 1/3 hrane namijenjena prehrani čovjeka. U svijetu oko 1.3 milijarde tona a u Europi oko 88 milijuna tona hrane godišnje što je oko 83 kg po stanovniku. Kako bi od malih nogu usadili učenicima zašto je važna hrana i kako možemo smanjiti bacanje hrane ovaj tjedan smo priredili nekoliko aktivnosti. Zajedno sa svojim učiteljicama su zasadili povrće u teglama o kojem će se brinuti u razredima. Uredili su i zasadili povrtnu gredicu u našem školskom vrtu. Posadili su luk i poriluk. U tegle smo zasadili rotkvice, peršin, blitvu, bob, salatu i luk.

Učenici prvog razreda su imali nekoliko aktivnosti:

1. Čitali smo knjižicu kako su Dora i Mario spasili hranu gdje smo nakon pročitanog u okviru našeg Čitalačkog kluba razgovarali o važnosti ne bacanja hrane i kako možemo viškove hrane sačuvati i ne baciti u smeće. Prijedlog naših prvaša kako možemo smanjiti bacanje hrane: - Podijeliti višak hrane koju smo skuhali s našom obitelji, prijateljima i susjedima - Donirati hranu potrebitima - Zamrznuti višak hrane - Iskoristiti sve iz hladnjaka i skuhati povrtnu juhu.

2. Potom smo imali Mali sajam kulinarstva gdje smo zajednički spremali jednostavan recept s jabukama.

3. Posljednja aktivnost je bila u okviru projekta Sijemo i sadimo, novi život gradimo gdje smo posadili povrće u teglama. Promatrati ćemo rast i razvoj našeg povrća i na samom kraju kad izraste ćemo i degustirati i osmisliti neki recept kojeg ćemo iskušati na satu ili u našim domovima.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan hrane - 16.listopada
Autor: Ivana Burić, 16. 10. 2021.

Svjetski dan hrane se obilježava svake godine na dan kada je osnovana Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) UN-a. Ova manifestacija se obilježava u preko 150 zemalja svijeta. U proslavi sudjeluju razne organizacije. Svake godine se planiraju razne manifestacije i aktivnosti. Ovogodišnja tema je Uložite u poljoprivredu za sigurnost hrane.


Svake godine baci se čak 1/3 hrane namijenjena prehrani čovjeka. U svijetu oko 1.3 milijarde tona a u Europi oko 88 milijuna tona hrane godišnje što je oko 83 kg po stanovniku. Kako bi od malih nogu usadili učenicima zašto je važna hrana i kako možemo smanjiti bacanje hrane ovaj tjedan smo priredili nekoliko aktivnosti. Zajedno sa svojim učiteljicama su zasadili povrće u teglama o kojem će se brinuti u razredima. Uredili su i zasadili povrtnu gredicu u našem školskom vrtu. Posadili su luk i poriluk. U tegle smo zasadili rotkvice, peršin, blitvu, bob, salatu i luk.

Učenici prvog razreda su imali nekoliko aktivnosti:

1. Čitali smo knjižicu kako su Dora i Mario spasili hranu gdje smo nakon pročitanog u okviru našeg Čitalačkog kluba razgovarali o važnosti ne bacanja hrane i kako možemo viškove hrane sačuvati i ne baciti u smeće. Prijedlog naših prvaša kako možemo smanjiti bacanje hrane: - Podijeliti višak hrane koju smo skuhali s našom obitelji, prijateljima i susjedima - Donirati hranu potrebitima - Zamrznuti višak hrane - Iskoristiti sve iz hladnjaka i skuhati povrtnu juhu.

2. Potom smo imali Mali sajam kulinarstva gdje smo zajednički spremali jednostavan recept s jabukama.

3. Posljednja aktivnost je bila u okviru projekta Sijemo i sadimo, novi život gradimo gdje smo posadili povrće u teglama. Promatrati ćemo rast i razvoj našeg povrća i na samom kraju kad izraste ćemo i degustirati i osmisliti neki recept kojeg ćemo iskušati na satu ili u našim domovima.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Daniel Jurković
27. 10. 2023. 13:31


Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan hrane - 16.listopada
Autor: Ivana Burić, 16. 10. 2021.

Svjetski dan hrane se obilježava svake godine na dan kada je osnovana Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) UN-a. Ova manifestacija se obilježava u preko 150 zemalja svijeta. U proslavi sudjeluju razne organizacije. Svake godine se planiraju razne manifestacije i aktivnosti. Ovogodišnja tema je Uložite u poljoprivredu za sigurnost hrane.


Svake godine baci se čak 1/3 hrane namijenjena prehrani čovjeka. U svijetu oko 1.3 milijarde tona a u Europi oko 88 milijuna tona hrane godišnje što je oko 83 kg po stanovniku. Kako bi od malih nogu usadili učenicima zašto je važna hrana i kako možemo smanjiti bacanje hrane ovaj tjedan smo priredili nekoliko aktivnosti. Zajedno sa svojim učiteljicama su zasadili povrće u teglama o kojem će se brinuti u razredima. Uredili su i zasadili povrtnu gredicu u našem školskom vrtu. Posadili su luk i poriluk. U tegle smo zasadili rotkvice, peršin, blitvu, bob, salatu i luk.

Učenici prvog razreda su imali nekoliko aktivnosti:

1. Čitali smo knjižicu kako su Dora i Mario spasili hranu gdje smo nakon pročitanog u okviru našeg Čitalačkog kluba razgovarali o važnosti ne bacanja hrane i kako možemo viškove hrane sačuvati i ne baciti u smeće. Prijedlog naših prvaša kako možemo smanjiti bacanje hrane: - Podijeliti višak hrane koju smo skuhali s našom obitelji, prijateljima i susjedima - Donirati hranu potrebitima - Zamrznuti višak hrane - Iskoristiti sve iz hladnjaka i skuhati povrtnu juhu.

2. Potom smo imali Mali sajam kulinarstva gdje smo zajednički spremali jednostavan recept s jabukama.

3. Posljednja aktivnost je bila u okviru projekta Sijemo i sadimo, novi život gradimo gdje smo posadili povrće u teglama. Promatrati ćemo rast i razvoj našeg povrća i na samom kraju kad izraste ćemo i degustirati i osmisliti neki recept kojeg ćemo iskušati na satu ili u našim domovima.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan hrane - 16.listopada
Autor: Ivana Burić, 16. 10. 2021.

Svjetski dan hrane se obilježava svake godine na dan kada je osnovana Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) UN-a. Ova manifestacija se obilježava u preko 150 zemalja svijeta. U proslavi sudjeluju razne organizacije. Svake godine se planiraju razne manifestacije i aktivnosti. Ovogodišnja tema je Uložite u poljoprivredu za sigurnost hrane.


Svake godine baci se čak 1/3 hrane namijenjena prehrani čovjeka. U svijetu oko 1.3 milijarde tona a u Europi oko 88 milijuna tona hrane godišnje što je oko 83 kg po stanovniku. Kako bi od malih nogu usadili učenicima zašto je važna hrana i kako možemo smanjiti bacanje hrane ovaj tjedan smo priredili nekoliko aktivnosti. Zajedno sa svojim učiteljicama su zasadili povrće u teglama o kojem će se brinuti u razredima. Uredili su i zasadili povrtnu gredicu u našem školskom vrtu. Posadili su luk i poriluk. U tegle smo zasadili rotkvice, peršin, blitvu, bob, salatu i luk.

Učenici prvog razreda su imali nekoliko aktivnosti:

1. Čitali smo knjižicu kako su Dora i Mario spasili hranu gdje smo nakon pročitanog u okviru našeg Čitalačkog kluba razgovarali o važnosti ne bacanja hrane i kako možemo viškove hrane sačuvati i ne baciti u smeće. Prijedlog naših prvaša kako možemo smanjiti bacanje hrane: - Podijeliti višak hrane koju smo skuhali s našom obitelji, prijateljima i susjedima - Donirati hranu potrebitima - Zamrznuti višak hrane - Iskoristiti sve iz hladnjaka i skuhati povrtnu juhu.

2. Potom smo imali Mali sajam kulinarstva gdje smo zajednički spremali jednostavan recept s jabukama.

3. Posljednja aktivnost je bila u okviru projekta Sijemo i sadimo, novi život gradimo gdje smo posadili povrće u teglama. Promatrati ćemo rast i razvoj našeg povrća i na samom kraju kad izraste ćemo i degustirati i osmisliti neki recept kojeg ćemo iskušati na satu ili u našim domovima.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju