« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.
Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)
Svjetski dan hrane se obilježava svake godine na dan kada je osnovana Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) UN-a. Ova manifestacija se obilježava u preko 150 zemalja svijeta. U proslavi sudjeluju razne organizacije. Svake godine se planiraju razne manifestacije i aktivnosti. Ovogodišnja tema je Uložite u poljoprivredu za sigurnost hrane.
Svake godine baci se čak 1/3 hrane namijenjena prehrani čovjeka. U svijetu oko 1.3 milijarde tona a u Europi oko 88 milijuna tona hrane godišnje što je oko 83 kg po stanovniku. Kako bi od malih nogu usadili učenicima zašto je važna hrana i kako možemo smanjiti bacanje hrane ovaj tjedan smo priredili nekoliko aktivnosti. Zajedno sa svojim učiteljicama su zasadili povrće u teglama o kojem će se brinuti u razredima. Uredili su i zasadili povrtnu gredicu u našem školskom vrtu. Posadili su luk i poriluk. U tegle smo zasadili rotkvice, peršin, blitvu, bob, salatu i luk.
Učenici prvog razreda su imali nekoliko aktivnosti:
1. Čitali smo knjižicu kako su Dora i Mario spasili hranu gdje smo nakon pročitanog u okviru našeg Čitalačkog kluba razgovarali o važnosti ne bacanja hrane i kako možemo viškove hrane sačuvati i ne baciti u smeće. Prijedlog naših prvaša kako možemo smanjiti bacanje hrane: - Podijeliti višak hrane koju smo skuhali s našom obitelji, prijateljima i susjedima - Donirati hranu potrebitima - Zamrznuti višak hrane - Iskoristiti sve iz hladnjaka i skuhati povrtnu juhu.
2. Potom smo imali Mali sajam kulinarstva gdje smo zajednički spremali jednostavan recept s jabukama.
3. Posljednja aktivnost je bila u okviru projekta Sijemo i sadimo, novi život gradimo gdje smo posadili povrće u teglama. Promatrati ćemo rast i razvoj našeg povrća i na samom kraju kad izraste ćemo i degustirati i osmisliti neki recept kojeg ćemo iskušati na satu ili u našim domovima.
Svjetski dan hrane se obilježava svake godine na dan kada je osnovana Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) UN-a. Ova manifestacija se obilježava u preko 150 zemalja svijeta. U proslavi sudjeluju razne organizacije. Svake godine se planiraju razne manifestacije i aktivnosti. Ovogodišnja tema je Uložite u poljoprivredu za sigurnost hrane.
Svake godine baci se čak 1/3 hrane namijenjena prehrani čovjeka. U svijetu oko 1.3 milijarde tona a u Europi oko 88 milijuna tona hrane godišnje što je oko 83 kg po stanovniku. Kako bi od malih nogu usadili učenicima zašto je važna hrana i kako možemo smanjiti bacanje hrane ovaj tjedan smo priredili nekoliko aktivnosti. Zajedno sa svojim učiteljicama su zasadili povrće u teglama o kojem će se brinuti u razredima. Uredili su i zasadili povrtnu gredicu u našem školskom vrtu. Posadili su luk i poriluk. U tegle smo zasadili rotkvice, peršin, blitvu, bob, salatu i luk.
Učenici prvog razreda su imali nekoliko aktivnosti:
1. Čitali smo knjižicu kako su Dora i Mario spasili hranu gdje smo nakon pročitanog u okviru našeg Čitalačkog kluba razgovarali o važnosti ne bacanja hrane i kako možemo viškove hrane sačuvati i ne baciti u smeće. Prijedlog naših prvaša kako možemo smanjiti bacanje hrane: - Podijeliti višak hrane koju smo skuhali s našom obitelji, prijateljima i susjedima - Donirati hranu potrebitima - Zamrznuti višak hrane - Iskoristiti sve iz hladnjaka i skuhati povrtnu juhu.
2. Potom smo imali Mali sajam kulinarstva gdje smo zajednički spremali jednostavan recept s jabukama.
3. Posljednja aktivnost je bila u okviru projekta Sijemo i sadimo, novi život gradimo gdje smo posadili povrće u teglama. Promatrati ćemo rast i razvoj našeg povrća i na samom kraju kad izraste ćemo i degustirati i osmisliti neki recept kojeg ćemo iskušati na satu ili u našim domovima.
Svjetski dan hrane se obilježava svake godine na dan kada je osnovana Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) UN-a. Ova manifestacija se obilježava u preko 150 zemalja svijeta. U proslavi sudjeluju razne organizacije. Svake godine se planiraju razne manifestacije i aktivnosti. Ovogodišnja tema je Uložite u poljoprivredu za sigurnost hrane.
Svake godine baci se čak 1/3 hrane namijenjena prehrani čovjeka. U svijetu oko 1.3 milijarde tona a u Europi oko 88 milijuna tona hrane godišnje što je oko 83 kg po stanovniku. Kako bi od malih nogu usadili učenicima zašto je važna hrana i kako možemo smanjiti bacanje hrane ovaj tjedan smo priredili nekoliko aktivnosti. Zajedno sa svojim učiteljicama su zasadili povrće u teglama o kojem će se brinuti u razredima. Uredili su i zasadili povrtnu gredicu u našem školskom vrtu. Posadili su luk i poriluk. U tegle smo zasadili rotkvice, peršin, blitvu, bob, salatu i luk.
Učenici prvog razreda su imali nekoliko aktivnosti:
1. Čitali smo knjižicu kako su Dora i Mario spasili hranu gdje smo nakon pročitanog u okviru našeg Čitalačkog kluba razgovarali o važnosti ne bacanja hrane i kako možemo viškove hrane sačuvati i ne baciti u smeće. Prijedlog naših prvaša kako možemo smanjiti bacanje hrane: - Podijeliti višak hrane koju smo skuhali s našom obitelji, prijateljima i susjedima - Donirati hranu potrebitima - Zamrznuti višak hrane - Iskoristiti sve iz hladnjaka i skuhati povrtnu juhu.
2. Potom smo imali Mali sajam kulinarstva gdje smo zajednički spremali jednostavan recept s jabukama.
3. Posljednja aktivnost je bila u okviru projekta Sijemo i sadimo, novi život gradimo gdje smo posadili povrće u teglama. Promatrati ćemo rast i razvoj našeg povrća i na samom kraju kad izraste ćemo i degustirati i osmisliti neki recept kojeg ćemo iskušati na satu ili u našim domovima.
Svjetski dan hrane se obilježava svake godine na dan kada je osnovana Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) UN-a. Ova manifestacija se obilježava u preko 150 zemalja svijeta. U proslavi sudjeluju razne organizacije. Svake godine se planiraju razne manifestacije i aktivnosti. Ovogodišnja tema je Uložite u poljoprivredu za sigurnost hrane.
Svake godine baci se čak 1/3 hrane namijenjena prehrani čovjeka. U svijetu oko 1.3 milijarde tona a u Europi oko 88 milijuna tona hrane godišnje što je oko 83 kg po stanovniku. Kako bi od malih nogu usadili učenicima zašto je važna hrana i kako možemo smanjiti bacanje hrane ovaj tjedan smo priredili nekoliko aktivnosti. Zajedno sa svojim učiteljicama su zasadili povrće u teglama o kojem će se brinuti u razredima. Uredili su i zasadili povrtnu gredicu u našem školskom vrtu. Posadili su luk i poriluk. U tegle smo zasadili rotkvice, peršin, blitvu, bob, salatu i luk.
Učenici prvog razreda su imali nekoliko aktivnosti:
1. Čitali smo knjižicu kako su Dora i Mario spasili hranu gdje smo nakon pročitanog u okviru našeg Čitalačkog kluba razgovarali o važnosti ne bacanja hrane i kako možemo viškove hrane sačuvati i ne baciti u smeće. Prijedlog naših prvaša kako možemo smanjiti bacanje hrane: - Podijeliti višak hrane koju smo skuhali s našom obitelji, prijateljima i susjedima - Donirati hranu potrebitima - Zamrznuti višak hrane - Iskoristiti sve iz hladnjaka i skuhati povrtnu juhu.
2. Potom smo imali Mali sajam kulinarstva gdje smo zajednički spremali jednostavan recept s jabukama.
3. Posljednja aktivnost je bila u okviru projekta Sijemo i sadimo, novi život gradimo gdje smo posadili povrće u teglama. Promatrati ćemo rast i razvoj našeg povrća i na samom kraju kad izraste ćemo i degustirati i osmisliti neki recept kojeg ćemo iskušati na satu ili u našim domovima.