preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 53852

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nova računalna učionica
Autor: Administrator , 12. 10. 2008.

Učionica za informatiku je kompletirana s 16 računla, pisčem, LCD projektorom i ekranom.


 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, nastavlja ulaganje u informatičko obrazovanje zaposlenika osnovnih i srednjih škola prema ECDL standardu.

Informatičkim obrazovanjem i certificiranjem tijekom 2005. godine 1.100 nastavnika informatike steklo je ECDL Core diplomu. Tijekom ECDL izobrazbe u 2006. i 2007. godini, edukaciju i certificiranje za ECDL Eksperte prošlo je 450 nastavnika informatike, a edukaciju i certificiranje za stjecanje osnova informatičke pismenosti 9.000 zaposlenika osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, u suradnju sa tvrtkom KING ICT nastavlja obrazovanje i certificiranje 6.250 zaposlenika školskih ustanova za stjecanje osnova informatičke pismenosti prema ECDL programu, te 150 nastavnika informatike prema Naprednom ECDL programu.

Projekt će se sastoji od dva stupnja:

1. Stupanj: Obrazovanje i certificiranje ECDL ispitivača

Prvi stupanj Projekta obuhvaća obrazovanje i certificiranje 150 nastavnika informatike prema Naprednom ECDL programu. Uključeni nastavnici informatike nakon završenog programa i položenih ispita iz Naprednog ECDL programa postaju ECDL Eksperti. Nakon što steknu status ECDL Eksperta, nastavnici informatike pohađaju Radionicu za mentore, te tečaj i certifikaciju za ovlaštene ECDL ispitivače.

Predviđen početak obrazovanja i certifikacije za ECDL Eksperte je početak listopada 2008. godine, a završetak sredina prosinca 2008. godine. Edukacija se odvija hibridnim oblikom poučavanja (kombinacijom učioničke i e-learning edukacije). Polaznici ovog programa početkom listopada 2008. godine sudjeluju na Uvodnom predavanju na kojem preuzimaju obrazovne materijale (priručnik, interaktivni CD, pristup materijalima na LMS-u). Nakon toga se učenje odvija samostalno, korištenjem interaktivnog CD-a, priručnika i mentoriranim e-obrazovanjem. Cijelo vrijeme trajanja obrazovanja, polaznici imaju osigurane termine za polaganje pojedinih ispita. Na ispite polaznici izlaze vlastitom dinamikom, a krajnji rok za polaganje ispita je sredina siječnja 2009. godine.

Radionica za mentore bit će organizirana početkom veljače 2009. godine, regionalno, korištenjem sustava videokonferencija.

Tečaj i certifikacija za ovlaštene ECDL ispitivače održat će se početkom ožujka 2009. godine, također regionalno.

 

Uvjeti prijave

U prvi stupanj Projekta bit će uključeni nastavnici informatike koji se žele obrazovati i certificirati za ECDL Experte.
Osnovni uvjeti za prijavu su:

·                                 položenih svih 7 osnovnih ECDL ispita (ECDL Core diploma);

·                                 zaposlenost u školskoj ustanovi.


Postupak prijave

Prijavu za sudjelovanje u prvom stupnju Projekta, nastavnici informatike će obaviti putem online prijave, koje će se zaprimati do 31. kolovoza 2008. godine.

Detaljnije upute o prijavi kandidata javljeni su elektroničkom poštom ravnateljima na službene e-mail adrese školskih ustanova.

 

Odabir kandidata

Odabir kandidata koji će biti uključeni u izobrazbu za ECDL Eksperte i ispitivače, obavit će se temeljem sljedećih kriterija po izvršenoj prijavi:

·                                 županijske kvote (proporcionalne s brojem zaposlenika u osnovnim i srednjim školama u tim županijama);

·                                 izmjerena razina ECDL znanja (rezultati ECDL ispita);

·                                 redoslijed prijave.

Kandidati koji će biti uključeni u Projekt, bit će obaviješteni o početku edukacije te ostalim informacijama vezanim uz Uvodno predavanje.


2. Stupanj: ECDL Start obrazovanje i certificiranje djelatnika OŠ i SŠ

Drugi stupanj Projekta obuhvaća obrazovanje i certificiranje 6.250 djelatnika školskih ustanova prema Osnovnom ECDL programu. Zaposlenici školskih ustanova koji će biti uključeni u Projekt, proći će izobrazbu iz 5 modula osnovnog ECDL programa:

·                                 M1: Osnove informatičke tehnologije

·                                 M2: Uporaba računala i upravljanje datotekama

·                                 M3: Obrada teksta

·                                 M6: Prezentacijske tehnike

·                                 M7: Informacije i komunikacije


Obrazovanje

Obrazovanje za polaznike osnovnog ECDL programa planira se krajem rujna 2008. godine, a traje do sredine prosinca 2008. godine. Certifikacija (polaganje ispita) odvijat će se u periodu od kraja listopada 2008. godine do kraja ožujka 2009. godine.

Obrazovanje će se provesti hibridnim oblikom poučavanja koji se sastoji od mentoriranog e-obrazovanja i učioničke nastave s konzultacijama.

Polaznici će biti organizirani u grupe koje će voditi mentori. Polaznici će od svojih mentora na uvodnom predavanju preuzeti nastavne materijale (priručnike i multimedijalni interaktivni CD), te pristupne podatke za Forum.

Početak i završetak nastave obavit će se u učionicama. Tijekom perioda izobrazbe polaznici će imati termine nastave u učionicama tijekom kojih će mentori obavljati konzultacije. Veći dio edukacije odvijat će se mentoriranim e-obrazovanjem, polaznici će putem obrazovnih materijala na multimedijalnom CD-u i priručniku samostalno učiti uz online podršku mentora.

 

Certifikacija

Ispiti će se obavljati u školama čije su učionice registrirane kao podružnice ECDL Testnog centra.

 

Prijava kandidata

Prijave zaposlenika školskih ustanova za izobrazbu prema Osnovnom ECDL programu traju do 31. kolovoza 2008. godine.

Broj kandidata koji je moguće prijaviti za sudjelovanje u Projektu proporcionalan je broju zaposlenika u pojedinoj školskoj ustanovi.

Ravnatelj će odabrati određen broj kandidata iz svoje ustanove koje će prijaviti za sudjelovanje u Projektu. Broj kandidata javljen je elektroničkom poštom ravnateljima na službene e-mail adrese školskih ustanova.

Prilikom odabira kandidata za prijavu, molimo ravnatelje da:

·                                 budu usmjereni na motivaciju kandidata za ECDL izobrazbu;

·                                 nastoje uključiti barem jednog administrativnog djelatnika;

·                                 ne vrše prijavu zaposlenika koji su u prethodnim projektima bili uključeni u edukaciju.

 

Postupak prijave

Prijavu kandidata iz svoje ustanove, ravnatelji će obaviti putem online prijave.
Detaljnije upute o prijavi kandidata javljeni su elektroničkom poštom ravnateljima na službene e-mail adrese školskih ustanova.

Ukoliko u školskoj ustanovi postoji veći broj zainteresiranih kandidata od definiranog broja kandidata za prijavu, ravnatelji mogu izvršiti prijave dodatnih kandidata. Dodatno prijavljeni kandidati bit će uključeni u Projekt ukoliko sve školske ustanove ne prijave svoje kandidate, odnosno do popunjenja predviđene kvote od 6.250 zaposlenika školskih ustanova.

Za potrebe održavanja učioničke nastave s konzultacijama za polaznike osnovnog ECDL programa, pozivamo ravnatelje da omoguće korištenje računalne učionice u svojoj ustanovi u okviru Projekta.

 

Odabir kandidata

Odabir kandidata koji će biti uključeni u izobrazbu i certificiranje prema osnovnom ECDL programu, obavit će se po izvršenim prijavama, a temeljem definiranih kvota koje su proporcionalne broju zaposlenika u pojedinoj školskoj ustanovi.

Kandidati koji će biti uključeni u Projekt, bit će obaviješteni o tome po izvršenim prijavama. Obavijest o početku edukacije te uvodnom predavanju, polaznici će od svojih mentora dobiti krajem rujna, odnosno početkom listopada 2008. godine.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju