« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.
Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)
Roza Škarica 4.b.:
Doručak je najvažniji dnevni obrok. On je bitan da nam mozak može funkcionirati u školi. Važno je jesti žitarice jer one sadrže ugljikohidrate koje nam daju energiju,ali i brojne vitamine. Treba imati na umu da tjelesna aktivnost pomaže boljem radu srca. Dnevno treba jesti dva ili tri serviranja voća. Prehrana treba biti raznolika. Ne treba jesti ni premalo ni previše. Preporučljivo je uvijek u prosjeku piti 1,5 litara vode. U slučaju pojačanog znojenja bitno je uzeti i više. Nije potrebno potpuno se odreći slatkiša. Svaka osoba posebna je na svoj način. Kad bi svi izgledali jednako,to ne bi bilo zanimljivo.
Tamara Bačić 4.b.:
Patricia Matijaš 4.b.:
Važno se zdravo i raznoliko hraniti,Žeđ treba gasiti vodom,a ne slatkim napicima. Ja savjetujem ako te uhvati želja za sokovima,iscijediš naranču,grejp ili drugo voće. Treba ograničiti unos mlijeka i mliječnih proizvoda. Uvijek treba biti aktivan i uživati u hrani,ali smanjiti porcije i ne prejedati se. Ja savjetujem da u tanjuru treba biti: voće,povrće,žitarice i proteini. Savjetuje da za doručak birate cjelovite žitarice i da svaki dan jedete voće i povrće. Na dijete nemojte ići,samo se počnite zdravije hraniti.
Lea Višić 4.b.:
Ja sam naučila mnogo toga o pravilnoj prehrani. Npr. treba unijeti 2 serviranja voća i 3 serviranja povrća. Jedan od načina da budeš u skladu s preporukama je da jedeš povrće u okviru svakog glavnog obroka. Te da za svaki međuobrok jedeš voće. Jedno serviranje znači jedna jabuka,dvije mandarine,čaša prirodnog voćnog soka,jedna rajčica,zdjelica zelene salate ili tanjur juhe od povrća. Nije potrebno potpuno se odreći brze hrane i slatkiša kako biste se pravilno hranili. Tvoje zdravlje neće biti ugroženo ako povremeno pojedeš hamburger,čokoladu ,kolač ili sladoled. Hrana treba biti raznolika i puna proteina.
A ove dnevne jelovnike osmislili su učenici 4.c. razreda
1. JELOVNIK
DORUČAK: 100 grama mueslia,1 šalica mlijeka
RUČAK : 2 komada ribe srdele,1 žlica maslinovog ulja,100 grama krumpira,100 grama kupusa,1 kriška kruha
VEČERA: 50 grama sirnog namaza,1 pecivo,1 šalica jogurta
MEĐUOBROK 1: 1 čaša soka od naranče, MEĐUOBROK 2: 100 grama krekeraj1 jabuka
2.JELOVNIK:
DORUČAK: 100 grama kukuruznih pahuljica, 2 decilitra jogurta
RUČAK: 2 komada paniranog ribljeg filea, 100 grama kelja, 1 čaša soka od naranče
VEČERA: četiri kriške ementalera,1 kriška integralnog kruha
MEĐUOBROK 1: 1 jabuka, MEĐUOBROK 2: 1 banana
3.JELOVNIK
DORUČAK: 150 grama muesli, 1 šalica mlijeka
RUČAK: 200 grama mljevenog mesa,100 grama špageta,2 decilitra umaka od rajčice, čaša soka
VEČERA: 100 grama brokule,1 oslić, kriška integralnog kruha,1 žlica maslinovog ulja
MEĐUOBROK 1: 1 banana, MEĐUOBROK 2 : 2 ČAŠE SOKA OD NARANČE
Roza Škarica 4.b.:
Doručak je najvažniji dnevni obrok. On je bitan da nam mozak može funkcionirati u školi. Važno je jesti žitarice jer one sadrže ugljikohidrate koje nam daju energiju,ali i brojne vitamine. Treba imati na umu da tjelesna aktivnost pomaže boljem radu srca. Dnevno treba jesti dva ili tri serviranja voća. Prehrana treba biti raznolika. Ne treba jesti ni premalo ni previše. Preporučljivo je uvijek u prosjeku piti 1,5 litara vode. U slučaju pojačanog znojenja bitno je uzeti i više. Nije potrebno potpuno se odreći slatkiša. Svaka osoba posebna je na svoj način. Kad bi svi izgledali jednako,to ne bi bilo zanimljivo.
Tamara Bačić 4.b.:
Patricia Matijaš 4.b.:
Važno se zdravo i raznoliko hraniti,Žeđ treba gasiti vodom,a ne slatkim napicima. Ja savjetujem ako te uhvati želja za sokovima,iscijediš naranču,grejp ili drugo voće. Treba ograničiti unos mlijeka i mliječnih proizvoda. Uvijek treba biti aktivan i uživati u hrani,ali smanjiti porcije i ne prejedati se. Ja savjetujem da u tanjuru treba biti: voće,povrće,žitarice i proteini. Savjetuje da za doručak birate cjelovite žitarice i da svaki dan jedete voće i povrće. Na dijete nemojte ići,samo se počnite zdravije hraniti.
Lea Višić 4.b.:
Ja sam naučila mnogo toga o pravilnoj prehrani. Npr. treba unijeti 2 serviranja voća i 3 serviranja povrća. Jedan od načina da budeš u skladu s preporukama je da jedeš povrće u okviru svakog glavnog obroka. Te da za svaki međuobrok jedeš voće. Jedno serviranje znači jedna jabuka,dvije mandarine,čaša prirodnog voćnog soka,jedna rajčica,zdjelica zelene salate ili tanjur juhe od povrća. Nije potrebno potpuno se odreći brze hrane i slatkiša kako biste se pravilno hranili. Tvoje zdravlje neće biti ugroženo ako povremeno pojedeš hamburger,čokoladu ,kolač ili sladoled. Hrana treba biti raznolika i puna proteina.
A ove dnevne jelovnike osmislili su učenici 4.c. razreda
1. JELOVNIK
DORUČAK: 100 grama mueslia,1 šalica mlijeka
RUČAK : 2 komada ribe srdele,1 žlica maslinovog ulja,100 grama krumpira,100 grama kupusa,1 kriška kruha
VEČERA: 50 grama sirnog namaza,1 pecivo,1 šalica jogurta
MEĐUOBROK 1: 1 čaša soka od naranče, MEĐUOBROK 2: 100 grama krekeraj1 jabuka
2.JELOVNIK:
DORUČAK: 100 grama kukuruznih pahuljica, 2 decilitra jogurta
RUČAK: 2 komada paniranog ribljeg filea, 100 grama kelja, 1 čaša soka od naranče
VEČERA: četiri kriške ementalera,1 kriška integralnog kruha
MEĐUOBROK 1: 1 jabuka, MEĐUOBROK 2: 1 banana
3.JELOVNIK
DORUČAK: 150 grama muesli, 1 šalica mlijeka
RUČAK: 200 grama mljevenog mesa,100 grama špageta,2 decilitra umaka od rajčice, čaša soka
VEČERA: 100 grama brokule,1 oslić, kriška integralnog kruha,1 žlica maslinovog ulja
MEĐUOBROK 1: 1 banana, MEĐUOBROK 2 : 2 ČAŠE SOKA OD NARANČE
Roza Škarica 4.b.:
Doručak je najvažniji dnevni obrok. On je bitan da nam mozak može funkcionirati u školi. Važno je jesti žitarice jer one sadrže ugljikohidrate koje nam daju energiju,ali i brojne vitamine. Treba imati na umu da tjelesna aktivnost pomaže boljem radu srca. Dnevno treba jesti dva ili tri serviranja voća. Prehrana treba biti raznolika. Ne treba jesti ni premalo ni previše. Preporučljivo je uvijek u prosjeku piti 1,5 litara vode. U slučaju pojačanog znojenja bitno je uzeti i više. Nije potrebno potpuno se odreći slatkiša. Svaka osoba posebna je na svoj način. Kad bi svi izgledali jednako,to ne bi bilo zanimljivo.
Tamara Bačić 4.b.:
Patricia Matijaš 4.b.:
Važno se zdravo i raznoliko hraniti,Žeđ treba gasiti vodom,a ne slatkim napicima. Ja savjetujem ako te uhvati želja za sokovima,iscijediš naranču,grejp ili drugo voće. Treba ograničiti unos mlijeka i mliječnih proizvoda. Uvijek treba biti aktivan i uživati u hrani,ali smanjiti porcije i ne prejedati se. Ja savjetujem da u tanjuru treba biti: voće,povrće,žitarice i proteini. Savjetuje da za doručak birate cjelovite žitarice i da svaki dan jedete voće i povrće. Na dijete nemojte ići,samo se počnite zdravije hraniti.
Lea Višić 4.b.:
Ja sam naučila mnogo toga o pravilnoj prehrani. Npr. treba unijeti 2 serviranja voća i 3 serviranja povrća. Jedan od načina da budeš u skladu s preporukama je da jedeš povrće u okviru svakog glavnog obroka. Te da za svaki međuobrok jedeš voće. Jedno serviranje znači jedna jabuka,dvije mandarine,čaša prirodnog voćnog soka,jedna rajčica,zdjelica zelene salate ili tanjur juhe od povrća. Nije potrebno potpuno se odreći brze hrane i slatkiša kako biste se pravilno hranili. Tvoje zdravlje neće biti ugroženo ako povremeno pojedeš hamburger,čokoladu ,kolač ili sladoled. Hrana treba biti raznolika i puna proteina.
A ove dnevne jelovnike osmislili su učenici 4.c. razreda
1. JELOVNIK
DORUČAK: 100 grama mueslia,1 šalica mlijeka
RUČAK : 2 komada ribe srdele,1 žlica maslinovog ulja,100 grama krumpira,100 grama kupusa,1 kriška kruha
VEČERA: 50 grama sirnog namaza,1 pecivo,1 šalica jogurta
MEĐUOBROK 1: 1 čaša soka od naranče, MEĐUOBROK 2: 100 grama krekeraj1 jabuka
2.JELOVNIK:
DORUČAK: 100 grama kukuruznih pahuljica, 2 decilitra jogurta
RUČAK: 2 komada paniranog ribljeg filea, 100 grama kelja, 1 čaša soka od naranče
VEČERA: četiri kriške ementalera,1 kriška integralnog kruha
MEĐUOBROK 1: 1 jabuka, MEĐUOBROK 2: 1 banana
3.JELOVNIK
DORUČAK: 150 grama muesli, 1 šalica mlijeka
RUČAK: 200 grama mljevenog mesa,100 grama špageta,2 decilitra umaka od rajčice, čaša soka
VEČERA: 100 grama brokule,1 oslić, kriška integralnog kruha,1 žlica maslinovog ulja
MEĐUOBROK 1: 1 banana, MEĐUOBROK 2 : 2 ČAŠE SOKA OD NARANČE
Roza Škarica 4.b.:
Doručak je najvažniji dnevni obrok. On je bitan da nam mozak može funkcionirati u školi. Važno je jesti žitarice jer one sadrže ugljikohidrate koje nam daju energiju,ali i brojne vitamine. Treba imati na umu da tjelesna aktivnost pomaže boljem radu srca. Dnevno treba jesti dva ili tri serviranja voća. Prehrana treba biti raznolika. Ne treba jesti ni premalo ni previše. Preporučljivo je uvijek u prosjeku piti 1,5 litara vode. U slučaju pojačanog znojenja bitno je uzeti i više. Nije potrebno potpuno se odreći slatkiša. Svaka osoba posebna je na svoj način. Kad bi svi izgledali jednako,to ne bi bilo zanimljivo.
Tamara Bačić 4.b.:
Patricia Matijaš 4.b.:
Važno se zdravo i raznoliko hraniti,Žeđ treba gasiti vodom,a ne slatkim napicima. Ja savjetujem ako te uhvati želja za sokovima,iscijediš naranču,grejp ili drugo voće. Treba ograničiti unos mlijeka i mliječnih proizvoda. Uvijek treba biti aktivan i uživati u hrani,ali smanjiti porcije i ne prejedati se. Ja savjetujem da u tanjuru treba biti: voće,povrće,žitarice i proteini. Savjetuje da za doručak birate cjelovite žitarice i da svaki dan jedete voće i povrće. Na dijete nemojte ići,samo se počnite zdravije hraniti.
Lea Višić 4.b.:
Ja sam naučila mnogo toga o pravilnoj prehrani. Npr. treba unijeti 2 serviranja voća i 3 serviranja povrća. Jedan od načina da budeš u skladu s preporukama je da jedeš povrće u okviru svakog glavnog obroka. Te da za svaki međuobrok jedeš voće. Jedno serviranje znači jedna jabuka,dvije mandarine,čaša prirodnog voćnog soka,jedna rajčica,zdjelica zelene salate ili tanjur juhe od povrća. Nije potrebno potpuno se odreći brze hrane i slatkiša kako biste se pravilno hranili. Tvoje zdravlje neće biti ugroženo ako povremeno pojedeš hamburger,čokoladu ,kolač ili sladoled. Hrana treba biti raznolika i puna proteina.
A ove dnevne jelovnike osmislili su učenici 4.c. razreda
1. JELOVNIK
DORUČAK: 100 grama mueslia,1 šalica mlijeka
RUČAK : 2 komada ribe srdele,1 žlica maslinovog ulja,100 grama krumpira,100 grama kupusa,1 kriška kruha
VEČERA: 50 grama sirnog namaza,1 pecivo,1 šalica jogurta
MEĐUOBROK 1: 1 čaša soka od naranče, MEĐUOBROK 2: 100 grama krekeraj1 jabuka
2.JELOVNIK:
DORUČAK: 100 grama kukuruznih pahuljica, 2 decilitra jogurta
RUČAK: 2 komada paniranog ribljeg filea, 100 grama kelja, 1 čaša soka od naranče
VEČERA: četiri kriške ementalera,1 kriška integralnog kruha
MEĐUOBROK 1: 1 jabuka, MEĐUOBROK 2: 1 banana
3.JELOVNIK
DORUČAK: 150 grama muesli, 1 šalica mlijeka
RUČAK: 200 grama mljevenog mesa,100 grama špageta,2 decilitra umaka od rajčice, čaša soka
VEČERA: 100 grama brokule,1 oslić, kriška integralnog kruha,1 žlica maslinovog ulja
MEĐUOBROK 1: 1 banana, MEĐUOBROK 2 : 2 ČAŠE SOKA OD NARANČE