preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 53888

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet učenika osmih razreda Vukovaru
Autor: Ivana Rak, 7. 3. 2018.

Zahvaljujući projektu Posjet osmih razreda Vukovaru, učenici osmih razreda naše škole dobili su priliku upoznati povijesnu i kulturnu baštinu grada Vukovara. Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru, učenici su posjetili Muzej grada Vukovara i Muzej vučedolske kulture te slušali o obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske kroz predavanja o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Nakon usvojenih povijesnih činjenica, posjetili su memorijalna mjesta na širem području Vukovara. Obilaskom Vukovarske bolnice, Ovčare, Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, Spomen – doma hrvatskih branitelja oživjela su sjećanja na strahote koje je grad Vukovar proživio. Jedino je ponos na hrabre Vukovarce mogao nadjačati osjećaj tuge prisutan u našim srcima dok smo slušali o ratnim događajima iz 1991. godine.                      „Grad – to ste vi!“ poručio im je njihov sugrađanin Siniša Glavašević, i doista, iznijeli su Vukovar na svojim plećima, izgradili iz pepela i on opet sjaji uz obalu Dunava. 

Kako su učenici naše škole doživjeli Vukovar, pročitajte u nastavku.


U Vukovaru nam je bilo lijepo, posjetili smo spomenike Domovinskog rata te smo imali predavanja o nastanku rata. Razgledavajući spomenike u srcu smo osjetile tugu i bol. Grad Vukovar je jako tužan, osjeti se iskra tragedije koja se dogodila, osjeća se mir i tišina kao poštovanje poginulima. Uvijek ćemo te nositi u sjećanju grade heroja.

Lucija Topić i Petra Šaran, 8.a

 

Odlazak u Vukovar ostavio je snažan utisak na mene. Osjećaje je nemoguće opisati riječima. Povijest Republike Hrvatske i Domovinski rat jako me zanimaju. Gledao sam puno dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, ali nikad nisam istinski doživio priču o Vukovaru dok nisam obišao mjesta gdje su ljudi plakali, molili za milost, patili... Cijelim tijelom prolazila me jeza, miješaju se osjećaji tuge i ljutnje. Sad sam još ponosniji na sve hrvatske branitelje i još ću samo reći NE ZABORAVITE VUKOVAR.

                                                                    Ivan Goreta, 8.b

 

Vukovar je divan grad. Grozno je sve to što se dogodilo stanovnicima Vukovara. Nikad se ne ponovilo!

Iva Antonija Matić, 8.b

 

Grad Vukovar mi se jako svidio. S obzirom na strahote koje je doživio, dosta dobro je obnovljen. Mislim da nam je odlazak u Vukovar bio pouka da se takvo što nikad ne ponovi, ali i ne zaboravi.

Mia Mujan, 8.b

 

Posjet Vukovaru mi se jako svidio. Vukovarska bolnica me se najviše dojmila. Priče koje smo čuli su nevjerojatno hrabre i jako bitne. Puno toga sam naučila o povijesti Hrvatske.

Lucija Bašić, 8.b

 

Vukovar ne možeš doživjeti sve dok ne dođeš u nj. Priču o Vukovaru u potpunosti mogu doživjeti samo oni koji su bili tamo kad je bilo najgore. Gledajući ostatke zarobljeništva i mučeništva, srce mi je snažnije kucalo, ne znam što mi je strašnije bilo. Ulaskom u Vukovarsku bolnicu, pred očima su se redale slike ranjenih ljudi, srce mi se stisnulo kad sam ugledala crtež djetata koje moli da rat prestane. Zahvalna sam Bogu na svim ljudima zbog kojih mi danas slobodno živimo.

Matea Goreta, 8.c

 

Vukovar je danas obnovljen i pun uspomena na ono što je bio, potpuno razrušen. Divim se svim ljudima koji su se borili, ne samo za Vukovar, nego i za Hrvatsku. Teško je bilo gledati ono što se dogodilo, ne mogu ni zamisliti kako je bilo to proživjeti. Zato svi trebamo biti zahvalni ljudima koji su branili grad koji je branio našu domovinu.

Marta Bilić, 8.c

 

Pripremila: Anita Đidara

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju