preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 53886

ŠK.KALENDAR 2019/2020

JELOVNIK ZA VELJAČU

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

Kako zaštititi djecu na Internetu

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan sigurnijeg interneta
Autor: Antonia Šindilj, 20. 2. 2018.

Povodom Dana sigurnijeg interneta, koji se ove godine obilježava 6. veljače 2018. u područnim školama Oklaj, Gradac i Drinovci održane su sjednice Vijeća učenika pod vodstvom pedagoginje Antonie Šindilj.

Naime, već duži niz godina Dan sigurnijeg interneta obilježava se drugog dana, drugog tjedna, drugog mjeseca u godini, a u Hrvatskoj se provodi pod vodstvom Centra za sigurniji internet.


Kroz pedagošku radionicu Internetska sigurnost i bonton razgovarali smo o tehnologiji koja je svakodnevna u našim životima, razlozima zbog čega je tehnologija izumljena, pozitivnim i negativnim stranama interneta, što napraviti ako netko doživi neugodnosti na chatu ili društvenim mrežama. Naglasili smo da smo svi mi KREATORI  INTERNETA, te se trebamo truditi da bude što bolje i sigurnije mjesto za mlade i odrasle.

Učenici nižih razreda potom su odigrali poznatu igru Memory sa karticama o pravilima za sigurniji Internet. Učenici viših razreda imali su zadatak osmisliti i zapisati pozitivan komentar, status (#lijeparijec) koji su objavili na željenoj društvenoj mreži (Facebook, Instagram, Snapshat…), a potom proučiti brošure i pronaći pravilo o bontonu ili sigurnosti koje trebamo poštivati dok koristimo Internet.

 

 

 

Učeničke radove koje su izradili učenici od 1.-8.r iz Vijeća učenika područnih škola izloženi su u Gradskoj knjižnici Drniš i postavljeni u izložbu na temu „Bolji Internet počinje s tobom“.

Cilj izložbe je osvijestiti učenike da je njihova uloga u kreaciji boljeg i sigurnijeg interneta velika jer svakim pozitivnim komentarom ili akcijom promoviraju zdrav način internetske komunikacije.

 

U ponedjeljak 19. veljače 2018. učenici 5.b razreda pogledali su izložbu učeničkih radova u Gradskoj knjižnici Drniš i sudjelovali  u pedagoškoj radionici o Internetskoj sigurnosti i bontonu.

Učenici su kroz razgovor i konkretne primjere upoznati s pravilima pristojnosti i sigurnosti na internetu. Zapisivali su pozitivne osobine pojedinom učeniku iz razreda čije ime su izvukli te su se obradovali kad su čuli kako njih vide učenici iz razreda. Brošuru Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona ponijeli su kućama da o tome razgovaraju s roditeljima.

Zainteresirani mogu pogledati izložbu kroz ovaj tjedan te naučiti poneko novo pravilo o internetskoj komunikaciji.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju