preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:





Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 233394
JELOVNIK ZA VELJAČU

Kako se zaštititi u svijetu interneta, HAKOM brošura

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
VIRTUALNA KNJIŽNICA

EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

OFFICE 365

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan jabuka - 20.listopada
Autor: Ivana Burić, 20. 10. 2021.

20. listopada 1990. godine u Londonu se prvi put obilježio Dan jabuka. U svijetu su se brojne organizacije, škole, vrtići pridružili obilježavanju toga dana predstavljajući važnost jabuke u zdravlju i prehrani čovjeka. Za jabuku se kaže da je kraljica voća. Danas u svijetu postoji 10 000 sorti jabuka. Poznate sorte jabuka: gala, golden delicios, red delicious, Granny Smith i dr.


Jedna jabuka sadrži:

  • 52 kcal energetske vrijednosti
  • 0,17 g masti
  • 2,40 vlakana
  • 0,26 g proteina
  • 10,39 g šećera
  • vitamine A, E, K, C i B skupine
  • 107 mg kalija
  • 6 mg kalcija
  • 11 mg fosfora
  • 5 mg magenzija
  • 0,12 mg željeza
  • cink, bakar, mangan i selen

Naši prvaši su obilježili ovaj dan tako da su na satu upoznali razne vrste jabuka i dobrobiti za zdravlje čovjeka. Upoznali smo se i s poslovicama o jabukama. Na samom kraju sata degustirali smo razne vrste jabuka koje smo donijeli u školu i uspoređivali ukuse tih vrsta, slatkoću te izabrali najbolju vrstu zbog slatkoće, kiselosti ili boje.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju