preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića - Petropoljskog Drniš

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju godine mogao bi biti:





Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2018.

Ukupno: 264793
JELOVNIK ZA VELJAČU

Kako se zaštititi u svijetu interneta, HAKOM brošura

INFORMATIČKI KUTAK

Provjerite dostupnost određene
knjige u vašim školskim
knjižnicama putem mrežnog kataloga
 
VIRTUALNA KNJIŽNICA

EDUTORIJ

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja.

 

ON-Line lektire za OŠ

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

OFFICE 365

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku. (Informacije možete dobiti u tajništvu škole)

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan jabuka - 16.listopada
Autor: Ivana Burić, 20. 10. 2023.

"Jedna jabuka na dan - doktor iz kuće van! Poznata uzrečica sama nam govori o zdravstvenim svojstvima jabuke. Puna je fosfora, kalija,željeza, karotina, minerala, kalcija, magnezija i vitamina. 

Zanimljivosti o jabukama:

  • Jabuka spada u porodicu ruža.
  • Najviše jabuka se pojede u Turskoj.
  • U starom Rimu jabuka se smatrala skupim i egzotičnim voćem.


 


20.listopada 1990. u Londonu prvi se put obilježio Dan jabuke. I danas se većinom u Engleskoj organiziraju događanja povodom ovoga dana, ali s vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i u svijetu prihvatile brojne škole, i organizacije predstavljajući tako važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

Na satu hrvatskoj jezika smo naučili zašto su jabuke dobre za ljudsko zdravlje ali i kako je znastveniku Newtonu jabuka pomogla da otkrije teoriju gravitacije. Stoga smo se mi poput Newtona bavili malim znastvenim radom i izvršili ekperiment s jabukom koju smo podijelili na 4 dijela i stavili je u različite uvjete. Zadatak je bio otkriti gdje će jabuka ostati najdulje svježa. Ekperiment je trajao 7 dana a učenici su imali zadatak pratiti i zapisivati te nacrtati i donijeti rezultate ekperimenta.

Nakon eksperimenta smo se i zasladili štrudlom od jabuke koju su učenici uz manju pomoć učiteljice sami pripremili.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan jabuka - 16.listopada
Autor: Ivana Burić, 20. 10. 2023.

"Jedna jabuka na dan - doktor iz kuće van! Poznata uzrečica sama nam govori o zdravstvenim svojstvima jabuke. Puna je fosfora, kalija,željeza, karotina, minerala, kalcija, magnezija i vitamina. 

Zanimljivosti o jabukama:

  • Jabuka spada u porodicu ruža.
  • Najviše jabuka se pojede u Turskoj.
  • U starom Rimu jabuka se smatrala skupim i egzotičnim voćem.


 


20.listopada 1990. u Londonu prvi se put obilježio Dan jabuke. I danas se većinom u Engleskoj organiziraju događanja povodom ovoga dana, ali s vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i u svijetu prihvatile brojne škole, i organizacije predstavljajući tako važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

Na satu hrvatskoj jezika smo naučili zašto su jabuke dobre za ljudsko zdravlje ali i kako je znastveniku Newtonu jabuka pomogla da otkrije teoriju gravitacije. Stoga smo se mi poput Newtona bavili malim znastvenim radom i izvršili ekperiment s jabukom koju smo podijelili na 4 dijela i stavili je u različite uvjete. Zadatak je bio otkriti gdje će jabuka ostati najdulje svježa. Ekperiment je trajao 7 dana a učenici su imali zadatak pratiti i zapisivati te nacrtati i donijeti rezultate ekperimenta.

Nakon eksperimenta smo se i zasladili štrudlom od jabuke koju su učenici uz manju pomoć učiteljice sami pripremili.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju